• Het was Super Sunday op V.O.C., omdat zowel het eerste cricket- als voetbalteam in actie kwam. Op V.O.C. aangekomen zagen wij onze cricketers (alweer) aan de slag tegen Kampong. Nog wel de oefencampagne, maar dan nog steeds. Het viel niet mee de wedstrijd te volgen want het scoreboard was niet in gebruik. Wel viel op dat Jelte twee keer mocht batten. Wat anciënniteit al niet brengt. Of gewoon respect voor het feit dat Jelte al 25 jaar meespeelt. In de zomer is het de moeite waard eens te komen kijken. Gezellig met een glaasje op het balkon, dat is ook V.O.C. En de kans is groot dat het dan lekkerder weer is dan op deze gure aprildag.

  Op het andere hoofdveld was er in de opstelling van onze hoofdmacht ditmaal niet al te veel gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Westlandia. Nito Sequeira speelde voor Jeroen Straetemans en Martijn de Vries in plaats van Nico van Mechelen. De eerste helft kunnen wij met drie zinnen afdoen. Het was niet best van beide kanten. Er was slechts 1 serieuze kans te noteren. Noch Tim noch Wessel had daarbij voldoende ruimte om -netvoor rust notabene- succesvol af te drukken.

   

  Na de rust moest er uit een ander vaatje worden getapt. Gezien de stand op de ranglijst was een overwinning voor beide ploegen zeer welkom, om niet te zeggen noodzakelijk. In ieder geval V.O.C., maar wij nemen aan toch ook De Zouaven willen wegblijven van de plaats 13. Het ziet er namelijk steeds meer naar uit dat VKW, Acides en Velsen de onderste 3 plaatsen zullen bezetten. De 13e plaats betekent nacompetitie en dat moet natuurlijk vermeden worden.

  De tweede helft was veel levendiger. V.O.C. had wel het betere van het spel en met name op de rechterflank zorgde Ruben voor veel dreiging. Het gevaar van de Zouaven kwam deze middag vooral van onszelf, wat begon met een knullig veroorzaakte strafschop. Dat hoeft nog niets te betekenen, immers Andu stopte in uitwedstrijd tegen dezelfde tegenstander ook een strafschop. Deze keer niet, 0 – 1. Nog geen 5 minuten later een serie van verloren persoonlijke duels en zwak ingrijpen en het stond 0 – 2. Hoe gaan we dit repareren? 

  Gelukkig was Bas van der Storm voldoende hersteld van zijn knieblessure om in ieder geval in te vallen. Zijn invalbeurt zorgde voor meer dynamiek in de voorhoede. Het was, toevallig, ook Bas op wiens hoofd de bal uit een corner van Wouter plofte en die keurig in de hoek viel. De zogeheten aansluitingstreffer en nog zat tijd te gaan. De rood-zwarten drongen steeds meer aan en het geloof in beter resultaat was voelbaar. Een schitterende passeeractie van Ruben, eerst langs de zijlijn en daarna over de achterlijn, en een teruggetrokken voorzet die vervolgens goed ingebracht werd, kon door Tim Zeller haarfijn worden ingekopt. 2 – 2.

  Daarmee werd geen genoegen genomen, dat was direct te merken. V.O.C. ging steeds nadrukkelijker op zoek naar de winnende treffer, die de zo gewenste zege zou moeten brengen. Een serie corners, die overigens uitstekend genomen werden door Ruben van rechts en Wouter van links, leverde inderdaad de 3 – 2 op. Het was wederom Tim die prachtig getimed inkopte. Hopelijk heeft zijn moeder beide treffers goed kunnen zien.

  3-2 voor, na een 0-2 achterstand, met niet lang meer te spelen. Dat moet toch in de tas zijn. zou je zeggen? Zeker aangezien V.O.C. veel beter voetbalde en de koppies bij de tegenstander omlaag gingen. Maar voor de tweede keer deze middag, en volledig uit het niets, hielp V.O.C. De Zouaven aan een gratis goal, vlak voor tijd. Zo was het ineens 3 – 3 en was er geen gelegenheid meer om te repareren.

  Het rare gevoel dat overbleef: bij 0 – 2 waren veel V.O.C.'ers waarschijnlijk heel blij geweest met een gelijkspel. Maar als het vervolgens 3 – 2 wordt en de tegenstander hangt in de touwen, dan is 3 – 3 een teleurstelling. Niettemin lieten onze mannen zien over veel veerkracht te beschikken. Het zat deze middag bepaald niet mee, met twee vreemde en onnodige tegendoelpunten. Het spel in de tweede helft was heel behoorlijk en dat moet de komende wedstrijden de benodigde punten opleveren.

  Volgende week zaterdagavond uit tegen Alcides, om 19.00 uur

  Doelpunten V.O.C.: Bas van der Storm en Tim Zeller 2x

  Opstelling: Andu Blokland, Joost van der Loo Jeroen Straetemans, Erwin Nuytinck, Kas Dullemans , Martijn de Vries (Nico van Mechelen) (Bryant Varela), Yannick Koevermans, Wouter van der Loo, Nito Sequeira, Ruben Soares, Wessel Verhaar (Bas van der Storm), Tim Zeller

   Klik op de foto hieronder voor het Flickr-fotoalbum van deze wedstrijd. 

  20230416 V.O.C. - Zouaven