• Na een paar spannende wedstrijden, trad onze sterke V.O.C. combinatie team (Under 15 en U17) op donderdag 5 mei aan in hartje London. Op een paar stappen van de Houses of Parliament en de Westminster Abbey, speelden wij tegen het altijd sterke Westminster School.

  Het cricketveld ligt echt vlakbij waar alles gebeurt in London en het was en is een voorrecht daar gespeeld te hebben. Echter, het ging en gaat ook om het cricket zelf. En het cricket was uiterst goed om naar te kijken. Veel toeschouwers buiten de hekken die hun saaie werk in hun stoffige kantoren verlieten om onze Rood-Zwarte Bloedhonden aan het werk te zien.

  Het werd weer een spannende wedstrijd: de in het wit gehulde boys van Westminster School (Westminster School had hun A-team opgetrommeld) gaven zeer goed weerwerk tegen de sterke bowlers van V.O.C.

  Er werd echter uitstekend gefield door onze boys. Een paar uitstekende vangballen (catches) en scherp fielden, bleek echter net niet genoeg om totaal van Westminster School te halen.

  Met speciale dank – ook uitgesproken door onze uiterst sportieve tegenstanders – aan de, in de klassieke slagers- c.q. umpiresjassen, umpires Anupam Tripaty en Rupesh Harhangi.

  (Tekst gaat verder onder de foto's)

 • Het enige ‘smetje’ op deze onvergetelijke cricketdag, was dat het Pavilion wordt gerenoveerd. Echter dit werd uitstekend goed gemaakt doordat Michael Huigen een pub ‘just around the corner’ had geregeld.

  De laatste dag bezochten wij een prachtig cricketveld van de Arundel Castle Cricket Club in Arundel, dat vlak naast ons landhuis in West Sussex was gelegen. Hier gaan wij volgend jaar spelen.

  Als kers op de kaart trokken wij op pelgrimstocht naar de ‘Cradle of Cricket’, naast the bat and ball in Hambledon. Hier zijn de cricketregels gecodificeerd: de oorsprong van onze prachtige King of Sports!

  Het was weer een ongelofelijke mooie ervaring, waarbij de spelers V.O.C. weer op de internationale (cricket)kaart hebben gezet!

  De Tour wierp direct ook haar vruchten af: op zondag 8 mei wonnen (naast overigens onze Under 13-1) onze U15 en U17/19 van de sterke tegenstanders VCC uit Voorburg: een mooi einde aan de Tour en een uitstekend begin van de competitie!

  Laat deze Tour ook een aansporing zijn voor al onze voetbal(st)ertjes: ga beginnen met cricket. Je maakt dan ook zo’n SuperTour mee en komt op de mooiste plekjes: ga (en kom) cricketen. Onze Rotterdamsche Cricket- en Voetbal Vereeniging V.O.C. heeft de beste faciliteiten van ons land., gebruik ze. Iedereen is van harte welkom!

  Tenslotte veel dank aan de Bloedhonden die deze Tour financieel ondersteunden. Dank!

  Hup V.O.C.!