• Na het winnen van de Champions League in Spanje mocht V.O.C. thuis voor de reguliere competitie aantreden tegen ACC. De Amsterdammers zijn ijzersterk dit seizoen en behoren tot de drie titelkandidaten. V.O.C. moest het doen zonder Pierce Fletcher die vandaag zijn werkzaamheden in Nieuw Zeeland heeft hervat.

    Pieter won de toss en besloot eerst te gaan fielden. Dat pakte goed uit. Binnen 10 overs zaten de eerste 5 Amsterdamse batsmen aan de kant met 10 runs op het scorebord. Bobby en Ashiqullah waren daar verantwoordelijk voor. ACC krabbelde op en met name dankzij een sterke innings van Barends kwamen de bezoekers op een totaal van 174 runs. Bobby eindigde met mooie bowlingcijfers van 3 voor 24 in 10.

    Het target van 174 op een goed wicket mocht geen probleem zijn, maar openers Max en Sebas zaten al snel aan de kant. Dirk en Pieter pakte het daarna goed op en Scott zorgde voor de beslissing met een snelle 55 runs. Pieter bleef ongeslagen op 64 not out en Jelte maakte de winnende runs in de 32e over met een zes op zijn eerste bal.

    Dankzij deze overwinning kan V.O.C. gerust de laatste 3 wedstrijden van het seizoen tegemoet zien en strijdt het met Dosti en VCC om plek 5. De Twenty20 Cup nadert zijn ontknoping. Vrijdag staat de laatste poule wedstrijd tegen Ghausia op het programma, de kwartfinale wordt een week later gespeeld.

    Bekijk hier de Scorecard V.O.C. - ACC & de foto's op Flickr