• Eindelijk weer competitievoetbal zou je denken. Het amateurvoetbal moet echter steeds meer concurreren met de TV-voetbal. Zo zaten meer mensen binnen naar Feyenoord - Ajax te kijken dan dat er buiten onze rood-zwart brigade aanmoedigden. Clubs worstelen met het dilemma of ze wel of niet de wedstrijden moeten vertonen in hun clubhuizen. Dat zou toch veel meer een punt van aandacht moeten zijn bij de KNVB dan het nu is. De KNVB (-voorzitter) komt voorlopig niet verder dan het almaar verlengen van het seizoen waardoor het steeds verder onmogelijk wordt voor sporters naast voetbal ook een andere sport te beoefenen. Terwijl de KNVB-voorzitter zich in een van zijn colums uitsprak over het belang van het beoefenen van meerdere sporten (Quote: "Weliswaar zijn er nog verbeteringen in ons sportbeleid denkbaar, zoals de mogelijkheid om onze kinderen meerdere sporten te laten beoefenen, maar laten we ons nu vooral niet verblinden door ambitie. We hebben goud in handen. Echt. In alle opzichten.") Voor de volledige column: https://www.knvb.nl/info/21839/column-jan-dirk-vd-zee-28-ongezien-goud-handen

  De lezers zullen denken: 'leuk allemaal maar hoe verliep die wedstrijd?' V.O.C. verwelkomde Kas Dullemans terug na blessureleed en een wereldreis en moest Martijn de Vries en Boris Polderman missen. Wessel zakte daardoor een linie en vormden Thomas Verhaar, Bas van der Storm en Tim Zeller de voorhoede.

  Be Quick heeft een jonge ploeg met een aantal goede spelers, tegelijk zijn ze niet in staat deze kwaliteiten een wedstrijdlang te etaleren. V.O.,C. kon dan ook prima meekomen hoewel het leek alsof de Groningers dat toelieten zolang de stand hen beviel. In de eerste helft golfde het spel op en neer en waren er maar beperkt kansen te noteren. Dit kwam mede door het alerte optreden van Tijs te Duits die een aantal keren redding bracht voordat iets echt een kans werd. Vrij onverwachts kwam Be Quick op voorsprong. In de omschakeling, zoals dat tegenwoordig heet, stond de rechtsbuiten erg vrij en hij leverde een voorzet af die niet al te gevaarlijk leek echter de verwerking leek niet al te sterk waardoor de gewiekste spits van Be Quick kon toeslaan. Eigenlijk toch wel onverwachts 0-1 De rest van de eerste helft had V.O.C. duidelijk het betere van het spel, maar de mogelijkheden, kansen is een toch groot woord, konden niet benut worden.

  Het begin van de tweede helft kenmerkte zich door een strek aandringend V.O.C. De zeer ijverige Bas werd voortdurend gevonden en hij wist dan weer de aansluitende aanvallers en middenvelders aan te spelen. De dribbels in het vijandelijke strafschopgebied werden dreigender en uiteindelijk bracht dit ook de beslissing. Thomas pingelde door de verdediging en werd gevloerd: strafschop. Alles wat Be Quick was vond dat een onjuiste beslissing. Maar ja, hoeveel verdedigers geven toe dat ze een aanvaller pootje haken? Bij V.O.C. neemt de speler tegen wie de overtreding gemaakt wordt wel gerust de penalty. Dus: Thomas 1-1 Doordrukken nu zou je denken. Daar dachten de Noorderlingen anders over. Ze schakelden weer een tandje bij en een tegendoelpunt hing zeker in de lucht. Dit gaf wel meer ruimte voor onze aanvallers. Bij een van deze countermogelijkheden speelde Bas zich fraai vrij en leek op te kunnen stomen naar het vijandelijke doel. Hij kon alleen met een overtreding gestopt worden. Voor V.O.C. was de keuze voor geel of rood niet relevant want deze speler had al geel en dus moest hij sowieso het veld uit. 11 tegen 10 wat zou dat nog op kunnen leveren voor de thuisploeg? Niet veel bleek al snel. Be Quick bleef eigenlijk betrekkelijk eenvoudig op de been. Er kwamen geen grote kansen, mede doordat, zoals zo vaak de ploeg in ondertal met een aanvaller minder gaat spelen en de ploeg in overtal niet een mannetje doorschuift. De gehele wedstrijd overziende was een gelijkspel een terechte uitslag. Voor de rood-zwarten die 15 minuten met een man meer speelde voelde toch wel een beetje als een gemiste kans.

  Oh ja, die andere wedstrijd eindigde ook in 1-1. Het verslag daarvan staat morgen wel ergens in de krant.

  Volgende week een andere klassieker: HBS - V.O.C. om 14.00 uur op Craeyenhout in Den Haag

  Doelpunt V.O.C.: Thomas Verhaar

  Opstelling: Tijs te Duits, Joost van der Loo, Erwin Nuytinck, Kas Dullemans, Nico van Mechelen (Fedor Warmerhoven), Yannick Koevermans, Wouter van der Loo, Wessel Verhaar (Ruben Soares), Thomas Verhaar, Bas van der Storm, Tim Zeller (Felix Verhaar)