• Een gezellige zaterdagavond met een goed gevuld clubhuis, een ‘vechtwedstrijd’ met een spectaculair einde en een hartstochtelijk meelevend publiek, als dat toch eens de toekomst is voor ons kroonelftal. Als de K.N.V.B. plannen voor weekend-voetbal doorgaan zal met ingang van het seizoen 2023-2024 zaterdag en zondag voetbal worden samengevoegd. Zondagclubs die dan een zaterdagclub ontvangen spelen aan het einde van de zaterdagmiddag (17.30 uur) de thuiswedstrijden.

  Dat ‘vechtwedstrijd’ is een positieve kenschets. V.O.C. en Alphense Boys teams streden hard voor de punten in een zeer sportieve wedstrijd die uitstekend geleid werd door een arbitraal trio uit Overijssel. Waar de K.N.V.B. de wijsheid vandaan haalt om scheidsrechters zulke afstanden te laten reizen voor een amateurwedstrijd is onduidelijk.
  In de opstelling van V.O.C. veranderde niet veel ten opzichte van een week eerder. Alleen Erwin Nuytinck was afwezig, waardoor de weer fitte Kas Dullemans aan de aftrap verscheen. Kas begon op links en Jeroen Straetemans op rechts, maar dat werd gelukkig al snel omgedraaid.

  V.O.C. begon goed en kreeg twee behoorlijk kansen in de eerste vijf minuten. De Alphenaren werden hierdoor duidelijk wakker geschud. Het restant van de eerste helft was nadrukkelijk voor hen en het mag een wonder worden genoemd dat de teller bij twee bleef steken.

  Het was duidelijk dat er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt moest worden. Coach Mark Weel had duidelijk de juiste toon gevonden in de rust, want vanaf de aftrap etaleerde onze mannen de spirit die nodig is om wedstrijden te winnen. Plots kwamen onze buitenspelers wel langs hun mannetjes en waren ‘tweede ballen’ meer voor ons dan voor de tegenstander. Helaas ontbrak het nog wel aan scherpte voor het doel. Met name Bas van der Storm kreeg een paar op het oog niet te missen kansen. Het moest van ‘veteraan’ Wessel komen om de wedstrijd weer open te breken. Een goede vrije trap van Kas werd op karakteristieke wijze door Wessel binnen geknikt.  Nog ruim een half uur voor 1 en misschien wel 2 goals. V.O.C. was veel sterker en de wedstrijd speelde zich bijna geheel op de Alphense helft en voor de fanatieke jeugdige V.O.C.-aanhang af. Wat was er nodig om de ‘deadlock’ te verbreken?

  De sleutel bleek in handen van een huisgenoot van Wouter van de Loo. Waarschijnlijk uit onvrede over diens wissel besloot hij een diagonaaltje over het veld te doen zonder kleren en met zijn hand om zijn slurf (dat ging gemakkelijk met deze temperaturen). Dit zette de rood-zwarten aan tot een groot slotoffensief. De enige die nog serieus weestand kon bieden was de Alphense keeper die de ene na de andere prachtige redding verrichtte.

  Het leek zo op een onverdiend verlies uit te lopen. V.O.C. bleef zoeken naar hét moment. En dat kwam! In de blessuretijd gaf Tijs de ultieme assist: vanaf eigen helft slingerde hij de bal achter de verdediging van Alphense Boys. De bal werd schitterend opgepikt door Bas die hem prachtige over de graaiende handen van de keeper lepelde. Wat een revanche voor de gemiste kansen. Euforie, en terecht! Een verdiend punt, dus feest met pils en wat daar nog meer bij hoort.

  Volgende week uit tegen SDO op sportpark De Kuil in Bussum, aanvang 14.00 uur

   

  Doelpunten V.O.C. : Wessel Verhaar, Bas van der Storm

  Opstelling: Tijs te Duits; Jeroen Straetemans, Boris Polderman, Bryant Varela, Kas Dullemans, Yannick Koevermans, Wouter van der Loo (Fedor Warmerhoven), Nito Sequeira (Sebastiaan Quispel), Bas van der Storm, Wessel Verhaar, Teun van der Donk