• V.O.C 1 kan zondag kampioen worden!

    Na een lang en mooi seizoen krijgt V.O.C 1 aanstaande zondag de eerste kans om het zo felbegeerde doel te bereiken: Het kampioenschap en daarmee na 4 jaar een terugkeer naar de hoofdklasse. Als wij zelf winnen van Groeneweg en concurrent Moerse Boys verliest van DHC, kan de champagne worden ontkurkt.

    Dat V.O.C zondag al kampioen kan worden is het gevolg van het uit de competitie halen van het BMT. Nadat een wedstrijd van BMT voor de derde keer dit seizoen werd gestaakt, besloot de KNVB ze uit de competitie te halen. Beide titelkandidaten moeten drie punten inleveren, maar Moerse Boys had nog een wedstrijd tegen BMT tegoed. Het betekent dat wij nog drie wedstrijden te spelen hebben en Moerse Boys slechts twee, terwijl wij in de stand nu één punt meer hebben. Het is natuurlijk niet het competitieverloop zoals je dat vooraf wenst en de grieven hierover bij Moerse Boys zijn meer dan logisch. Het mag echter niets afdoen aan de geweldige prestaties die V.O.C dit seizoen heeft geleverd.

    De uitsluiting van BMT betekent dat V.O.C zelfs de mogelijkheid heeft om als ongeslagen kampioen de boeken in te gaan. De enige wedstrijd die dit jaar werd verloren, was immers tegen BMT, op de allereerste speeldag. Dat laat ook gelijk zien hoe stabiel V.O.C daarna heeft gepresteerd. Dat lag aan het begin van dit seizoen echt niet volledig in de lijn der verwachtingen. In de beker werden bijvoorbeeld alle wedstrijden (tegen tweedeklassers) vrij kansloos verloren. Dit had ook veel te maken met het enorme aantal afwezigen en geblesseerden waarmee het team toen te kampen had. Gaandeweg het seizoen keerden steeds meer spelers terug en werd er ook steeds beter gevoetbald. Zelfs als er een mindere wedstrijd werd gespeeld, leverde dit vaak toch nog winst of tenminste een gelijkspel op. Vooral de vorm in de tweede seizoenshelft is zeer indrukwekkend: Inmiddels hebben wij al acht wedstrijden op een rij gewonnen! Het laatste gelijkspel dateert van 17 februari, uit bij CVV Zwervers. Hoogtepunt was de prachtige en ook zwaarbevochten overwinning bij het sterke DHC, waar we met 1-3 aan het langste eind trokken. Wedstrijden van V.O.C gaan dit seizoen bijna altijd gepaard met aantrekkelijk voetbal en veel doelpunten. Gemiddeld maakten wij er bijna drie per wedstrijd, terwijl we gemiddeld slechts 0,5 tegendoelpunt per wedstrijd krijgen. Het elftal is perfect in balans!

    Zondag kan het dus al gaan gebeuren! Daarvoor zal dan in ieder geval gewonnen moeten worden van Groeneweg. Eerder dit seizoen werd uit met 1-5 gewonnen en Groeneweg weet al dat het nacompetitie moet spelen om degradatie naar de tweede klasse te voorkomen. Met massale steun van V.O.C-supporters van alle leeftijden moet het lukken om het team van Mark Weel ook in de thuiswedstrijd naar de overwinning te schreeuwen. Als concurrent Moerse Boys wint of gelijkspeelt kan V.O.C nog geen kampioen worden. Mits we zelf winnen van Groeneweg, zal het dan in de volgende wedstrijd uit tegen GLZ/Delfshaven moeten gebeuren.

    Komt dat zien dus, aanstaande zondag om 14.00 op ons hoofdveld: V.O.C 1 -Groeneweg 1!