• Op zaterdag 1 augustus was het heerlijk cricketweer en ontvingen wij zes spelertjes van Hermes, met een aantal actieve papa's en mama's erbij. Vanaf het begin was de sfeer opperbest. VOC was maar met vier man, maar dat betekende ook dat deze vier lekker veel mochten batten en bowlen. Aanvoerder Dante won de toss, ging batten en hij liet Bodie en Julius openen. Een storm van vieren en zessen kwam over de bowlers van Hermes heen. Nadat beider 18 ballen op waren had Bodie 42 runs gemaakt en Julius bijna zijn eerste fifty: 47 runs! Maar het mooiste schot van de dag kwam even later op naam van Jan, die achteloos een bal schuin naar achteren over zijn linkerschouder over het hek en in de sloot sloeg. Jan en Dante droegen nog 21 en 17 runs bij, en met wat extra's kwamen we zo op 139 runs uit 12 overs. Dat is heel veel.

    Het werd nog even spannend toen er ook enkele zessen en vieren door Hermes werden geslagen, maar bij 99 stokte de teller. Met +15 voor VOC voor drie man uitgemaakt en +30 voor Hermes voor zes man uitgemaakt bleven we nog steeds ruim de overwinnaar.

    Complimenten voor de ouders van Hermes die keurig umpire-den en scoorden, en op een moment waarop dat nodig was hun eigen kind vermanend toespraken voor een poging tot vals spel - twee spelertjes fieldden mee met VOC en eentje daarvan liet wel erg opzichtig een bal voor vier rollen.

    De lunch was fantastisch, huisgemaakte boterkoek en bananencake door Jan en nog wat meer koekjes en lekkers. Jan werd aan VOC zijde door Hermes gekozen als speler van de dag en ontving daarvoor een leuk aandenken, vanwege zijn mooie zes in de sloot, plus een caught-and-bowled.

    Wat is dit toch een leuk format. Ik wil zelf ook smash cricket gaan doen.

    Verslag geschreven door Maurits Janmaat