• Na de eclatante 3-0 zege op TAC’90 van vorige week zou het prettig zijn om ook in een uitwedstrijd weer eens een punt (desnoods 3) toe te voegen aan het schamele aantal van 1 dat dateert van 5 september 2021. Met deze overpeinzing trok een selecte supportersschare richting Leidschendam, waar aangetreden werd tegen de plaatselijke Rooms-Katholieke Aloysius Voetbal Vereniging, die dit jaar zijn eeuwfeest viert. Dat de Roomse signatuur daar wat verloren lijkt te zijn geraakt hadden we eigenlijk al kunnen bevroeden: het aanvangstijdstip was immers 14:00 uur i.p.v. 14:30 uur. En bij het betreden van het speelveld werden spelers en publiek niet getrakteerd op muziek van de plaatselijke blaaskapel maar op dreunende bassen uit de beat box.

  De wedstrijd dan. V.O.C., nog altijd zonder Martijn de Vries en Kas Dullemans, mocht na 20 minuten van geluk spreken toen een pass door het midden van onze verdediging de RKAVV-spits vrij voor Tijs te Duits zette. Laatstgenoemde rende echter zijn ‘hok’ uit en bracht fraai redding. Even later haalden dezelfde Thijs én Erwin Nuytinck bij een corner de bal van de lijn. Wéér vijf minuten later was het dan toch raak. Opnieuw werd Tijs geconfronteerd met een opstomende spits. In een uiterste krachtsinspanning kreeg onze doelman er nog een voetje aan, maar de bal rolde langzaam tegen het net. Het doelpunt werd door de plaatselijke speaker met groot gejuich én een bak herrie gevierd. Kwamen wij er dan helemaal niet aan te pas? Jawel, Bas v.d. Storm werd een aantal keer gevaarlijk diep gestuurd, vooralsnog zonder het gewenste resultaat. In de vijf minuten voor rust kantelde de wedstrijd. Eerst kopte Wessel Verhaar een geweldige voorzet van Teun v.d. Donk feilloos tegen de touwen en in de blessuretijd werd een prachtige vrije trap van dezelfde Teun door Bryant Varela vanaf de achterlijn teruggekopt richting het doel, waarna Wessel zijn tweede doelpunt liet noteren. Beide goals moesten het doen zonder muzikale ondersteuning.

  Net als in de heenwedstrijd liet de Leidschendamse bank zich niet onbetuigd. Bij elke vermeende overtreding van de onzen werd de scheidsrechter onder druk gezet. Helaas met succes. Nico van Mechelen veroverde de bal en werd de pas afgesneden. De speler van RKAVV stortte echter zelf ter aarde en Nico kreeg volkomen onterecht een gele kaart gepresenteerd. Het arbitrale trio bleek de administratie niet op orde te hebben en was ontgaan dat Nico reeds een gele kaart had gekregen. Even hoopte de V.O.C.-aanhang dat de fraaie gouden, maar niet te lezen rugnummers op onze shirts Nico redding zouden bieden. Inmiddels waren de rapen gaar: handen voor het gezicht van ongeloof bij RKAVV-staf- en spelers en zij maakten aanstalten het veld te verlaten. De scheidsrechter en zijn assistenten waren hen echter voor en besloten zelf 10 minuten in retraite te gaan, met het onvermijdelijke resultaat: Nico moest vertrekken en wij moesten nog 35 minuten zien te overleven. Het was duidelijk dat het vanaf dat moment een heet middagje zou worden. De RKAVV-spits liep door op Tijs, maar de leidsman, die duidelijk niet zijn beste wedstrijd floot, deed het af met geel. Nog 25 minuten te gaan, toen een vrije schop na een onhandige overtreding van Bas v.d. Storm een RKAVV’er alleen voor het doel zette. De bal werd gelukkig vanaf vijf meter overgeschoten en eerste uitoverwinning leek haalbaar. Vijf minuten later sloeg het noodlot toe: een onschuldig afstandsschot verdween door de handen van de tot dan toe geweldig keepende Tijs en de gelijkmaker was een feit. Met 10 tegen 11 werd voor elke meter gestreden om een punt en toen 10 minuten voor tijd een lichte overtreding op Nito vlak voor de V.O.C.-schare (na enig aandringen van dezelfde aanhang) door de onzekere leidsman met rood werd bestraft, stonden beide ploegen weer met eenzelfde aantal spelers op het veld. RKAVV bleef de overwinning zoeken, maar slaagde er niet in nog gevaarlijk te worden. Verloren we twee punten of moeten we tevreden zijn met het punt? De meningen waren verdeeld. We lopen in ieder geval een punt in op Alcides en een uit op SDO.

  Volgende week spelen we zaterdag om 18:30 thuis tegen Alphense Boys. Tegen die ploeg hebben we wat recht te zetten na de 5-1 oorwassing in Alphen. Komt allen!

  Opstelling: Tijs te Duits, Jeroen Straetemans, Bryant Varela (75. Sjors Lankhaar), Erwin Nuytink, Nico van Mechelen Canuto, Boris Polderman, Bas v.d. Storm, Yannick Koevermans, Wessel Verhaar, Nito Sequiera, Teun v.d. Donk (75. Wouter v.d. Loo)

  Gele kaarten waren er voor Yannick en dus 2 voor Nico.

   

  20220313 RKAVV - V.O.C.