• Aanvoerder Martijn de Vries zei twee weken geleden in het AD na de wedstrijd tegen Spartaan’20: ‘’Ik ben er zeker van dat wij over zes duels met de schaal in onze handen staan. Let op mijn woorden, over twee maanden is het hier feest.’’ Of hij gelijk gaat krijgen valt natuurlijk nog te bezien, maar zeker is dat twee weken na die uitspraak de kampioenskoorts aan de Hazelaarweg nu écht naar grote hoogten is gestegen. V.O.C speelde zelf DOSKO in Bergen op Zoom met 1-6 van de mat, terwijl concurrent Moerse Boys met 3-2 ten onder ging bij Spartaan’20. Daardoor staat V.O.C nu ook in verliespunten bovenaan de ranglijst en heeft het de kansen op de titel volledig in eigen hand.
  Onder een heerlijk lentezonnetje trad V.O.C in Bergen op Zoom aan tegen de plaatselijke trots DOSKO. De laatste keer dat wij daar op bezoek kwamen, waren beide ploegen nog verdienstelijke hoofdklassers. DOSKO is dit seizoen slechts een middenmoter in de eerste klasse, wat verklaarde waarom de publieke belangstelling vandaag veel geringer was dan destijds in de hoofdklasse. De aanwezige V.O.C supporters zagen hun ploeg zeer goed aan de wedstrijd beginnen. Het had binnen een minuut al 0-1 moeten zijn, toen Kas Dullemans na een leep steekpassje van Pieter Beereboom alleen voor de doelman verscheen. Kas leek zich echter niet bewust van de tijd en ruimte die hij had en knalde met zijn verkeerde been hard over. V.O.C hield daarna het beste van het spel en zette dat halverwege de eerste helft om in een voorsprong. Topscorer Yannick Koevermans mocht vanaf de strafschopstip raakschieten, nadat de leidsman binnen de zestien een handsbal van DOSKO had geconstateerd. Het werd ook nog bijna 0-2 voor rust, maar een kiezelharde kopbal van Sebas Quispel trof ‘slechts’ de lat. Van de aanvallers van DOSKO had V.O.C in de eerste helft zo goed als niets te vrezen, derhalve was de voorsprong dik verdiend.

  Na een afwachtend begin na rust, liet V.O.C in het laatste half uur van de wedstrijd zien hoe goed het kan voetballen. De 0-2 viel nadat Robbert Stout een vrije trap niet besloot op doel te knallen maar breed te spelen op Nico van Mechelen. Zijn afgemeten voorzet werd bij de tweede paal binnen gekopt door Sebas Quispel. Topscorer Yannick Koevermans gooide de wedstrijd daarna in het slot door van een meter of twintig een vrije trap langs de kansloze keeper te krullen. Aan de andere kant lukte het DOSKO daarna zomaar ineens om, eveneens uit een vrije trap, de 1-3 te maken. Gezien het enorme krachtsverschil had niemand echter het idee dat de wedstrijd nog spannend ging worden. Dat gebeurde dan ook niet. Sterker: V.O.C maakte er zelf nog drie bij. Sebas Quispel maakte zijn tweede van de wedstrijd na een goede actie van invaller Douwe van der Kroft (1-4) en Robbert Stout maakte zijn enige goal van vandaag nadat hij alleen op het vijandelijke doel af kon (1-6). De mooiste goal van de wedstrijd was de 1-5 van Douwe van der Kroft. Op snelheid passeerde hij zijn directe tegenstander en haalde daarna verwoestend uit, waarna de bal in het zijnet van de verre hoek plofte (aan de voor ons goede kant van de paal). Een prima invalbeurt voor Douwe!
  Vanwege de vroegere aanvangstijd van Spartaan’20 ?? Moerse Boys, was het al ruim voor het einde van onze eigen wedstrijd duidelijk dat de concurrent had verloren. V.O.C staat nu vier punten boven Moerse Boys, dat nog één wedstrijd tegoed heeft. Bovendien beschikken wij over een veel beter doelsaldo (sinds vorig seizoen is doelsaldo bij gelijke stand doorslaggevend en wordt er geen beslissingswedstrijd gespeeld). Het is duidelijk dat V.O.C zich 5 wedstrijden voor het einde dé titelfavoriet mag noemen. Makkelijk zal het niet worden, met onder meer nog twee zware uitwedstrijden voor de boeg, maar als we zo blijven voetballen als vandaag, móet het dit jaar gewoon gaan lukken. De eerstvolgende horde is Olympia, dat op bezoek komt aan de Hazelaarweg. De Gouwenaren pakten uit de laatste vier wedstrijden tien punten en zijn dus in vorm. We zijn gewaarschuwd!

  Opstelling V.O.C; Michiel Vis; Nico van Mechelen (Tom Wigmans), Martijn de Vries, Stijn Houben, Kas Dullemans; Ivar Lammers, Boris Polderman, Yannick Koevermans (Douwe van der Kroft); Pieter Beereboom (Nito Sequeira), Sebas Quispel, Robbert Stout.

  Resterend programma V.O.C:
  14 april: V.O.C - Olympia
  22 april: DHC - V.O.C
  12 mei: V.O.C - Groeneweg
  19 mei: GLZ Delfshaven - V.O.C
  26 mei: V.O.C - VUC