• 2023 is net begonnen en wij spreken met Mikkel Heere. 2022 was een bijzonder jaar voor hem. Later in het interview blijkt waarom.

  Mikkel voetbalt in V.O.C. O16-1 en cricket in V.O.C. U15 en is op 6-jarige leeftijd begonnen bij de club van zijn oom Joost, bij de Tip&Run van het V.O.C.-cricket van Annebo Verhoeven en bij de Kabouters van het V.O.C.-voetbal van Aase. Twee dames die hem vanaf het eerste V.O.C.-begin bij de hand en voet namen!

  Via coaching en trainingen bleef hij zich met inzet en enthousiasme steeds verbeteren. Samen met zijn (iets) grotere broer Maas is hij dagelijks (alleen vrijdag is een V.O.C.-vrije dag voor beide broers) op ons prachtige complex te vinden. Met cricketbat en voetbal vermaken zij zich enorm en voelen zij zich beiden thuis.

  Mikkel is vorig jaar door zowel de K.N.C.B. en K.N.V.B. gescout en uiteindelijk in beide vertegenwoordigende bondsteams is geselecteerd:

  • bij de K.N.C.B. samen met Roman Harhangi en broer Maas na veel extra centrale crickettrainingen op tour met de Dutch Lions U16 naar Engeland én
  • bij de K.N.V.B. uiteindelijk de laatste selectieronde overleefd en één van de twee keepers bij de talenten O16).

 • Hoe ziet een gewone (sport)week er voor jou uit?

  Het is nogal druk met cricket en voetbal. Een normale week ziet er voor mij als volgt uit:

  Zondag trainen wij met de Dutch Lions (cricket) van 10 tot 12:00 uur bij VRA in Amsterdam.

  Maandag trainen wij met de Dutch Lions (cricket) van 17 tot 19:00 in de hal op V.O.C. en daarna met V.O.C. O16-1 (voetbal) van 20:15 tot 21:45 op V.O.C. onder leiding van Wijnand van Hooff en Nico de Vrij.

 • Dinsdag hebben wij met V.O.C. U-17 (cricket) training onder leiding van Tim de Kok.

  Als er geen training of wedstrijd is met de KNVB West II selectie (voetbal), komt het wel eens voor dat ik even een middag aan mijn huiswerk moet. Soms gaan wij dan wel tussendoor even met een vriendjes uit de buurt, waaronder Shaquil op het Cruyffveldje bij ons om de hoek in Rotterdam-Centrum voetballen.

  Woensdag hebben mijn broer Maas en ik van 19:00 tot 20:00 uur op V.O.C. keeperstraining van Ed de Goeij en zijn assistenten, waaronder Melle. Omdat Maas afgelopen seizoen daarna met O17-1 (waarvan hij ook keeper is) nog een training had, bleef ik meestal hangen op V.O.C. totdat Maas klaar was.

  Donderdag trainen wij met V.O.C. O16-1 (voetbal) van 18:45 tot 20:15 uur.

  Vrijdag werkte ik tot voor kort samen met mijn vrienden (en ook voetbalelftal genoten) Wouk en Teun van der Ent en maakten wij auto’s schoon bij Van’t Hart op de Kortekade. Eén van mijn collega’s daar was Max Hoornweg, speler van V.O.C. 1 cricket (die dit jaar naast mijn cricketcoach van V.O.C. U15 was, ook Nederlands kampioen met V.O.C. Twenty-20 werd)!

  Zaterdag heb ik in de winter een voetbalwedstrijd. Dit jaar werden wij met O15-1 kampioen en wonnen wij een internationaal toernooi in België.

 • Vanaf de zomer spelen wij met O16-1 (eindelijk) divisie. Wij draaien in de top mee, alleen Nootdorp won 2x van ons. In de zomer spelen wij op zaterdag en zondag een cricketwedstrijd.

  Wat vond jij het meest spannende in jouw voetbal carrière?

  Dat vind ik een moeilijke vraag. Naast het trainen en spelen met mijn eigen elftal zijn er een paar hoogtepunten: Ons eerste voetbalkampioenschap met O9, met coaches Raymond en Danny.

  Drie jaar geleden mocht ik stage lopen bij Feyenoord (de Betaald Voetbal Organisatie). Hoewel wij thuis allemaal (behalve mijn moeder, die voor Ajax is) voor Sparta zijn, vond ik het supercool. Wij trainden op woensdagmiddag in de schaduw van De Kuip. Helaas moesten er van de 6 keepers 3 afvallen. Ik zat daar bij (bij de afvallers).

  En afgelopen seizoen behoorde ik tot de laatste selectie van district West II. Wij hebben een paar wedstrijden gespeeld en mochten dan in het oranje spelen. Ik als keeper natuurlijk niet….. ;) Het voetballen ging een stuk sneller dan ik gewend ben. Maar ik heb heel veel geleerd en vond het ook een grote eer.

   

 • Wat vind en vond jij het hoogtepunt in jouw cricket loopbaan?

  Het voor het eerst geselecteerd worden voor de Dutch Lions U12. Dat was drie jaar geleden. Met ons V.O.C.-cricketteam waren wij al een keer op tour geweest in Engeland. Dat was echt heel leuk. Maar toen ik een paar maanden later voor het eerst in een Oranje shirt (met de Nederlandse Leeuw en Netherlands op onze borst) mocht spelen in het buitenland, vond ik dat wel heel speciaal. Het afgelopen jaar speelden wij in de Dutch Lions U16 met maar liefst drie V.O.C.-ers: naast Roman ook broer Maas en ik. Het was een drukke (cricket)zomer!

  Naast het trainen en spelen met de Dutch Lions, vind ik het trainen en spelen met ons eigen V.O.C.-team heel leuk en gezellig. Zeker na onze eigen V.O.C.-tour (mede gesponsord door De Bloedhonden) was echt heel gaaf. Wij speelden in een week maar liefst 5 wedstrijden met 50 overs (een over is 6 ballen). Zulke lange wedstrijden spelen wij in Nederland nooit) op echt Engelse kostscholen. De mooiste wedstrijd was in hartje London, waar wij tegen Westminster School speelden. Het was om de hoek bij de Houses of Parliament en Westminser Abbey in Londen (waar de afscheidsdienst van Koningin Elizabeth ook was).

 • Wat zou jij aan jonge V.O.C-ers adviseren?

  Het belangrijkste is het plezier met jouw teamgenoten en trainers. Zeker als je veel en hard met elkaar traint en het leuk vindt, komen de prestaties vanzelf. Met zowel mijn cricket- als voetbalteam ben ik nu al een paar keer kampioen geworden. Dat maakt het natuurlijk ook leuk.

  Mijn advies aan jonge V.O.C.-ers is om naast het voetbal (wat iedereen wel kent) ook kennis te maken met cricket. Niet voor niets wordt cricket ‘The King of Sports’ genoemd. Ook is het beoefenen van verschillende sporten goed voor jouw skills. Het cricket is goed voor het voetballen en andersom is het voetballen ook goed voor het cricket.

  Dus vraag aan jouw ouders om je ook op te geven voor Tip & Run of ga het een seizoen meedoen met onze trainingen in onze eigen V.O.C.-hal (onder onze voetbaltribune), dan kan je zien en ook ervaren hoe leuk cricket is.

  Wie van de V.O.C.-ers zijn jouw voorbeelden?

  Zelf vond ik Michiel Vis echt een hele goede (voetbal)keeper van V.O.C. 1. Ik vond het heel leuk dat vroeger op mijn verjaardag Martijn de Vries op mijn feestje met mijn vriendjes ging voetballen.

  Bij het cricket hebben wij in ons Eerste natuurlijk een paar spelers van het Nederlands Elftal spelen: captain Scott Edwards, Max O’Dowd, Arnav Jain en tot voor kort ook Pieter Seelaar. Met hen vieren werd V.O.C. deze zomer landskampioen T20 en mogen wij daarom in het voorjaar meedoen aan de ECL in Spanje. Dat is de Champions League van het cricket. Een paar jaar geleden won V.O.C. de eerste editie van dit toernooi en was V.O.C. dus kampioen van Europa.

  Hoe zie jij jouw cricket- en voetbaltoekomst?

  Met cricket zijn wij met ons V.O.C. U17 elftal bezig aan de voorbereiding van komend zomerseizoen. Wij hebben een sterk team: met Roman, de gebroeders Huigen, de uit Canada teruggekeerde Tomas Woodcock, Anmol, Taha, Tommie de Widt, Koen, Mika en mijn broer Maas. Wij kunnen met dit team weer voor het landskampioenschap gaan! En met het Nederlands team (de Dutch Lions U16) hoop ik, als ik geselecteerd word, mee te gaan op tour door Engeland. Dat is superleuk en leerzaam. En met ons voetbalelftal gaan wij na de winterstop waarschijnlijk weer een divisie hoger spelen. Daar kijk ik echt naar uit! Het belangrijkste vind ik echter dat het leuk is met mijn cricket- en voetbalvrienden.

  Tenslotte wil ik al mijn trainers, coaches en managers, zowel bij cricket en voetbal, hartelijk danken voor hun grote inzet. Door hen ben ik geworden wat ik nu ben. Daar ben ik iedereen bij V.O.C., ook Fred en Karim, erg dankbaar voor.

  Hup V.O.C.!