• Zaterdag 29 juni jl. vond de jeugdseizoenafsluiting plaats. Ondanks de erg hoge temperatuur waren er veel jeugdteams en ouders aanwezig. De jeugdseizoensafsluiting staat al jaren garant voor de ouder/kind wedstrijden, vermaak voor de kleinsten (luchtkussen), de BBQ en het bedanken van de teambegeleiding. Dit jaar was ook de KNVB aanwezig met een filmploeg om het verenigingsleven in beeld te brengen. Onze vereniging doet mee met een pilot van de KNVB in het kader van het voornemen van de KNVB om volgend jaar ter gelegenheid van EURO 2020 een nationale voetbaldag in het leven te roepen, waarbij alle voetbalverenigingen. Doel van deze voetbaldag is om als voetbalclubs verbanden te leggen met verschillende groepen in de wijken.
   
  Een speciaal welkom was er voor het enige echte V.O.C. frame-voetbalteam, dat onder veel belangstelling een wedstrijd speelde op het hoofdveld tegen een JO9 team van V.O.C.
   
  Dit jaar werd er ook stil gestaan bij het vermelden van de jeugdteams die kampioen zijn geworden. Dat zijn voor wat betreft de competitie de JO 13-2, de JO 16-1, de JO 17-2 en de JO 19-4. De JO 14-1 heeft de KNVB bekerfinale gewonnen. Daarnaast werden ook de best presterende teams (die worden bijgehouden in de Stand op de website) in het zonnetje gezet: bij de meisjes de MO 13-2 en bij de jongens de JO 16-2. 
   
  Ook nieuw dit jaar was dat de Zonen van V.O.C. in het zonnetje werden gezet. Dit project (zie hier), dat onder meer door initiatiefnemer Marco de Vries tot stand is gekomen, behelst dat wij als vereniging graag de band willen blijven houden met onze  jeugdspelers die bij een bvo gaan spelen. Wij zijn er als vereniging trots op dat wij (soms wat kortere en soms wat langere tijd) hebben bijgedragen aan hun begeleiding en ontwikkeling en gunnen ze van harte dat ze een spannend avontuur tegemoet gaan bij een bvo. Door lid te blijven tegen betaling van een sterk gereduceerde contributie ontvangen zij de Vocabulaire en worden zij geïnterviewd ten behoeve van de Vocabulaire en de website en maken zij tevens aanspraak op een terugkomstgarantie indien dit avontuur onverhoopt tot een einde komt.  Dit jaar namen we afscheid van Beer van der Ent (naar Excelsior), Thies Vink (naar Excelsior), Joshua Wilbrenninck-van Cuilenborg (naar Feyenoord) en Dean das Dores (naar Sparta). Zij werden toegesproken door de jeugdvoorzitter. 
   
  Tenslotte werd ook nog stil gestaan bij de blessure van Jesse Hochstenbach van de JO 14-4, die halverwege afgelopen seizoen na een blessure te horen kreeg dat hij niet meer kan voetballen. Hij richt zich nu op de golfsport en wij wensen hem daarbij alle succes toe.
   
  De fans van de Oranjeleeuwinnen kwamen ook nog aan hun trekken. Zij hoefden niets te missen omdat de fantastische organisatie een groot scherm had geregeld aan de rand van het hoofdveld, zodat de kwartfinale tussen Nederland en Italië kon worden gevolgd. 
   
  Veel dank gaat uit naar de organisatie van deze dag, die in handen was van een deel van de Evenementencommissie, bestaande uit Leontine Rijsdijk, Jeanet Annema, Max de Boorder en Harald Harbers. Ook veel dank aan de barcommissie, zonder wie deze dag niet mogelijk was geweest.