• Binnenmaas MO15-1 – VOC MO15-2 5-3

  Na een spannende en sportieve wedstrijd hebben de dames van VOC helaas de drie punten in Maasdam achter moeten laten. Vanwege de vakantie speelde VOC met gastspeelsters Mischa, Isa, Dunya en Babette.

  Qua voetbal en kansen zou een gelijkspel op zijn plaats zijn geweest, want de meiden maakten er vandaag een prima pot voetbal van. Er werd vanaf aanvang goed gecombineerd met meteen ook twee mogelijkheden als resultaat.

  Binnenmaas liet zich echter niet afbluffen en zocht daar waar het kon zelf ook de aanval. Ook zij combineerden prima en kregen kansen. Wendy hield echter met een paar goede reddingen haar doel schoon. Ook de verdediging onder leiding van Lisa stond prima. Eén keer ging het niet helemaal goed en toen was er dan ook meteen een doelpunt, 1-0 voor Binnenmaas. Met Yelina als aanspeelpunt voorin bleef VOC prima aanvallen afleveren. Een splijtende pass van Yelina kon net niet door Gaby verzilverd worden. Aan de andere kant leverde een snelle aanval door het midden het tweede doelpunt op voor Binnenmaas, ruststand dus 2-0.

  VOC pakte na de rust de draad weer op en kreeg via Gaby en Dunya meteen weer kansjes. Een tweetal ongelukkige momenten achterin leverde in een kort tijdsbestek twee doelpunten voor Binnenmaas op.

  De meiden lieten zich hierdoor echter niet uit het veld slaan, integendeel. De mouwen werden nog een keer extra opgestroopt en dat leidde tot de 4-1 van Mariza. Zij rondde prima af na een mooie actie en pass van Gaby.

  De toeschouwers gingen er eens goed voor staan, want VOC zat duidelijk in een flow. Helaas zag de scheidsrechter korte tijd later een overtreding op Isa over het hoofd. De kans die zo ontstond werd door Binnenmaas gretig benut.

  Maar ook deze tegenslag deerde de dames niet, ze gingen vol door en maakten snel de 5-2: na aan mooie pass van Isa kon Gaby op de keeper af en zij scoorde beheerst.

  En vlak daarna werd het zelfs nog 5-3. Marel was eerst haar tegenstandster te snel af, kapte daarna prachtig een volgende uit om vervolgens rustig de bal langs de keeper te plaatsen.

  Jammer genoeg liep de wedstrijd toen al tegen het einde, want 5-5 had er anders zeker nog ingezeten. Maar petje af voor de meiden, die tot het einde zijn blijven gaan.

  Ieder pakte haar rol, er was echt sprake van een prima teamprestatie. Zaak om volgende week tegen CKC hetzelfde te doen, wellicht dat dan de punten wel mee naar VOC terug gaan.

  Want vandaag heeft wel bewezen dat veel mogelijk is, zoals bijvoorbeeld drie keer scoren in minder dan tien minuten. Goed weekend!