• Hallo allemaal, mijn naam is Donald Hollenberg, 34 jaar en speler van VOC 4. Dit is een sterrenensemble dat voornamelijk bestaat uit oud-selectiespelers die het in de selectie niet meer konden belopen, in de rondo net iets te vaak in het midden stonden of het bij ons gewoon enorm gezellig vinden en daarom hun geluk maar op een niveautje lager zijn gaan beproeven. 

    In het dagelijks leven ben ik werkzaam als data-analist bij Eneco. In deze functie ben ik 1 april 2020 begonnen, dus net nadat corona om de hoek kwam kijken. Hierdoor werk ik continu thuis en ben sinds mijn start pas 2 keer op kantoor geweest, doordat het alleen open is voor mensen die niet thuis kunnen werken. Een rare tijd om te starten ergens en om te werken met collega’s die je nog nauwelijks in het echt gezien hebt, maar het thuiswerken begint al steeds meer een gewoonte te worden.  

    Ik heb afgelopen 2 seizoenen niet gevoetbald als gevolg van een blessure. Eind 2019 ben ik geopereerd aan mijn enkel en sinds begin dit seizoen kan ik weer pijnvrij een balletje trappen. Daardoor voelt het extra zuur dat de competities zijn stilgelegd en we tot nader order niet meer kunnen voetballen. Het grappige van voetbal is dat je het vervloekt in de weken dat je op de donderdagavonden in de regen moet trainen, maar het gaat missen als je het een tijd niet gedaan hebt. Geluk bij een ongeluk is dat ik ook tennis en dat dit zo ongeveer de enige sport is die momenteel nog beoefend kan worden. Normaal tennis ik voornamelijk in de zomer als het voetbal stil ligt, maar nu probeer ik elke week wel minimaal 1 keer een balletje te slaan en zo nu en dan wat te hardlopen om toch bezig te blijven. 

    De avondklok maakt het er doordeweeks niet leuker op en beperkt wel je mogelijkheden. Mijn seizoenkaart ligt al maanden stof te happen. Nu stadionbezoek onmogelijk is kijk ik redelijk veel voetbal op TV en sinds corona ook weer meer series. Momenteel ben ik bezig met het 4e seizoen van Fargo, die ik iedereen kan aanraden. Daarnaast probeer ik nog zo veel mogelijk vrienden te zien. Wat wel leuk is om te zien is dat we sinds corona weer wat meer de bord- en kaartspellen hebben opgepakt. Favoriet is het zelfverzonnen stienten, een spel wat er vaak fanatiek aan toe gaat en nog wel eens tot in de vroege uurtjes wil doorgaan. 

    Graag geef ik het stokje over aan Ruud Glansbeek, zijn jullie ook zo benieuwd hoe die tegenwoordig zijn dagen doorkomt?