• Na twee nederlagen op rij moest V.O.C. op bezoek bij het altijd sterke Hoogeveen. In de voorgaande clashes zat een goed resultaat er nooit in en werd telkens vrij kansloos verloren. Dit keer ging het helemaal anders, want ondanks een 2-0 achterstand trok de ploeg van Wayne Delgado dos Santos met 2-4 aan het langste eind. En dat was op basis van een goed laatste kwartier voor rust en een meer dan uitstekende tweede helft zeker verdiend te noemen. 

  V.O.C. en Hoogeveen hadden na vorige week allebei iets goed te maken. V.O.C. leed thuis tegen promovendus VKW een onverwachte 0-1 nederlaag, terwijl Hoogeveen met 4-2 onderuit ging bij HBS. Voor V.O.C. was het de tweede nederlaag op rij, na de winst bij Be Quick op de eerste speeldag. Een goed resultaat was dus van belang om niet in een negatieve spiraal te belanden. Voor Hoogeveen, dat altijd voor de titel wil spelen, waren de 4 behaalde punten uit 3 wedstrijden tot nu toe teleurstellend. 

  V.O.C. moest 3 spelers missen die waarschijnlijk normaal gesproken in de basis zouden staan: keeper Tijs te Duits, middenvelder Boris Polderman en aanvaller Thomas Verhaar. Ten opzichte van vorige week waren keeper Andu Blokland, middenvelder (althans vandaag) Wessel Verhaar en aanvaller Tim Zeller ‘nieuw’ in de basis. 

  De wedstrijd kwam langzaam op gang met weinig kansen voor beide teams, maar na een minuut of 10 kreeg Hoogeveen duidelijk de overhand. Dat leidde tot een aantal mogelijkheden maar nog niet tot goals. Die kwamen er wel toen V.O.C. juist wat meer de aanval zocht, maar daarbij wel tot 2 keer toe vergat het achterin dicht te houden. En zo kon Hoogeveen kinderlijk eenvoudig naar een 2-0 voorsprong counteren. Het had op dat moment nog iets weg van de wedstrijd van vorig seizoen, toen het uiteindelijk 6-0 werd. 

  Maar V.O.C. is dit jaar duidelijk sterker geworden en liet het er niet bij zitten. De aanvallen op het doel van Hoogeveen werden frequenter en gevaarlijker en een aansluitingstreffer hing steeds meer in de lucht. 5 minuten voor rust kwam die er, toen Tim Zeller een dieptepass met gevoel over de uitkomende keeper in het doel kon lobben. Tim was gedurende de hele wedstrijd een plaag voor de verdediging van Hoogeveen, met goede loopacties, sterke positionering voor het doel en ook door regelmatig en fel doorjagen. 

  Natuurlijk was met de 2-1 het geloof bij V.O.C. volledig terug en het had zelfs voor de pauze al 2-2 kunnen worden, maar een kopbal van Wessel Verhaar trof geen doel. Omdat Hoogeveen vervolgens nog naliet om 3-1 te maken (weer uit een scherpe counter), gingen de ploegen rusten met een 2-1 stand. 

  V.O.C. kwam ijzersterk uit de kleedkamers en gaf Hoogeveen gedurende een periode van 15 minuten geen enkele kans om op adem te komen. Een tiental corners en een aantal kansen kwamen er uit voort, en het belangrijkste: ook twee doelpunten. Eerst kon Bas van der Storm simpel binnen schieten toen de bal na een redding van de keeper (op een schot van Felix Verhaar) voor zijn voeten belandde. Daarna tekende Tim Zeller voor de 2-3. Na een mooie aanval tikte hij een voorzet van Felix Verhaar van dichtbij binnen. Zo waren de rollen, na een 2-0 achterstand, helemaal omgedraaid toen er 60 minuten op de klok stonden. 

  Hoogeveen moest daarna uiteraard komen en probeerde dat ook wel, maar het kon V.O.C. amper echt in de problemen brengen. Sterker nog, de 2-4 hing meer in de lucht dan een gelijkmaker. Een ideale kans om die te maken kreeg Wessel Verhaar vanaf de penaltystip, waar de scheidsrechter de bal had neergelegd na een overtreding van de keeper op Wessels broertje Felix. Het buitenkansje werd echter niet benut, maar in plaats daarvan op Jaap Stam’achtige wijze het terrein van de buren van Hoogeveen op geschoten. Zo bleef het heel erg spannend.

  Tien minuten voor tijd kreeg V.O.C. een flinke domper te verwerken toen Kas Dullemans geblesseerd raakte. Hij kwam ongelukkig terecht na een overtreding van een verdediger van Hoogeveen en het was al snel duidelijk dat medische hulp noodzakelijk was. De scheidsrechter staakte tijdelijk en Kas werd met een brancard van het veld gereden, de ambulance in. Inmiddels is gelukkig duidelijk dat de blessure meevalt. Het gaat om een scheuring in een bandje in de schouder en dus geen breuk. Hopelijk zien we Kas snel weer op het veld!

  De teamgenoten van Kas sleepten na de hervatting de overwinning uit het vuur. Eigenlijk voor het eerst in de tweede helft was er in de slotfase serieuze druk van Hoogeveen op het Rotterdamse doel en moest V.O.C. alle zeilen bijzetten om de voorsprong vast te houden. Doordat Hoogeveen een aantal kansen niet benutte, lukte dit ook. 

  Er kwam zelfs nog een superieure toegift van V.O.C., gelijk ook het hoogtepunt van de wedstrijd. De ingevallen Ruben Soares (hij maakte vandaag zijn debuut in het eerste) verschalkte van grote afstand de keeper van Hoogeveen, die de bal over hem heen de kruising in zag draaien. Daarmee was het beslist en kon V.O.C. een prachtige 2-4 overwinning vieren. Een perfect antwoord op de nederlaag van vorige week en daarnaast gaf het vertoonde spel heel veel vertrouwen.  

  Zo won V.O.C. tot nu toe al zijn uitwedstrijden dit seizoen, terwijl het de thuiswedstrijden verloor. Hoog tijd dus om ook in eigen huis eens 3 punten te pakken. Aanstaande zaterdag om 19.00 krijgt het team daar de kans voor als Hollandia op bezoek komt. De ploeg uit Hoorn, vorig jaar gedegradeerd uit de 3de divisie, pakte tot dusver 3 punten en staat 11de. V.O.C. bevindt zich met 6 punten op plek 7. 

  Opstelling V.O.C.: Andu Blokland, Nico van Mechelen, Erwin Nuytinck, Bryant Varela, Kas Dullemans (Fedor Warmenhoven), Nito Sequeira, Yannick Koevermans, Wessel Verhaar, Felix Verhaar (Hidde Bekker), Tim Zeller (Ruben Soares), Bas van der Storm (Raul Kertodikromo).  

  Goals V.O.C.: Tim Zeller (2x), Bas van der Storm, Ruben Soares.