• Naam: Frans van Breemen: Facet

  Wat is jouw band met V.O.C.? Ik heb zelf nooit gevoetbald maar ik heb drie zoons die bij V.O.C. voetballen dus dan kom je meer bij V.O.C. en ik ben mijn horeca carrière in Hillegersberg begonnen bij bijvoorbeeld het Vaantje en later Café Lebbink. Vervolgens mede-eigenaar bij Lebbink en in 1990 CafeRestaurant Facet geopend en op de een of andere manier komen er een aantal V.O.C.-ers ook in de kroeg terecht. Dus merk ik nu dat ik eigenlijk al heel veel V.O.C.-ers als vaste gasten aan tafel had maar dat het niet altijd over voetballen ging! (Er zijn nog twee onderwerpen).

  Hoe gaat het met jou en je bedrijf in Coronatijd? Als je diepte punten mede als een record beschouwd dan heb ik als ondernemer een absoluut record gevestigd door de laagste omzet ooit te bereiken! Maar we zijn vindingrijk en zien nu langzaam de hoeveelheid afhaal en bezorg bestellingen toenemen! Verder zoeken we allerlei vormen van verdienste dus pakketten voor V.O.C. (nogmaals dank) maar ook voor bedrijven met kerst, oud en nieuw en Pasen! Wat natuurlijk heel zuur is, is dat we al een jaar niet doen wat we willen want we zijn gastheren en vrouwen dus hopen we jullie allemaal heel snel weer op een pré-corona wijze bij ons aan tafel of op het terras te zien!

  Wat heb je voor aanpassingen gedaan waardoor je toch in bedrijf blijft? Een aantal aanpassingen waaronder de sluiting van het kleinste bedrijf te weten Tio Paco en door natuurlijk verloop ruim 10 medewerkers minder! Veelal doordat ze een andere baan buiten de horeca hebben gevonden! We hebben de menukaart moeten aanpassen en we serveren alles op recyclebaar materiaal i.p.v. mooi serviesgoed! Daardoor produceren wij minder vuil en heb ik een korting bedongen op de vuilverwijdering want nu krijgen onze gasten dat thuis als afval!

  Welke tips heb jij voor andere ondernemers om zo goed mogelijk door deze tijd te komen? Beetje cliché misschien maar ga niet bij de pakken neerzitten! Probeer omzet te creëren die normaal niet binnen je eigen doelstelling of doelgroep ligt. Zoek de grens af en toe op want er kan en mag meer dan je af en toe denkt! Kijk bijvoorbeeld nu de regels iets soepeler worden hebben we een “Culinair rondje Bergse plas” georganiseerd en dat was een groot succes. Maar ik heb ook een nieuw record gehaald in nachten wakker liggen, te veel drinken en weer roken!

  Wie of wat mis je het meest aan V.O.C. Of waar kijk je naar uit? Nou gewoon ff meekijken langs de lijn en daarna slap lullen aan de bar met Kees en Ruud en Gerard en al die andere verstokte V.O.C. aanhangers!

  Kunnen wij als V.O.C. Iets voor jouw bedrijf doen? Nee dat hebben jullie al gedaan en dat was ook heel leuk en voor ons een leuke steun in de rug!

  Aan welke sponsor geef je het stokje door? Ha ha iemand die ik al kende maar beter door V.O.C. en net zo gek is (of gekker) namelijk Ruud Glansbeek! (red. Aangezien Ruud al is geweest, heeft Frans voor Hewi Hoogendijk gekozen).