• Een noodgedwongen op veel plaatsen gewijzigd V.O.C. is er niet in geslaagd de eerste ronde van de districtsbeker te overleven. Door de vele absenties had Mark Weel bijna zijn gehele defensie moeten wijzigen: Kas Dullemans schoof terug naar het hart van de verdediging en werd daar bijgestaan door Bryant Varela. Op rechtsachter was er een basisplaats voor Jeroen Straetemans en onder de lat stond Tom Langerak.

    In een nogal troosteloze ambiance – er werd op een bijveld onder het schijnsel van zes schemerlampen gespeeld – voltrok zich een gelijk opgaande eerste helft, waarbij de beste kansen voor de onzen waren: een mooie volley van Max Driessen miste net wat precisie en Michiel Broeders had uit een corner van dichtbij moeten scoren. De handelingssnelheid van de zaterdaghoofdklassers lag echter net wat hoger en dat leidde even voor rust tot de 1-0: na een vloeiende aanval over veel schijven kon de Spijkenisser spits vrij inkoppen.

    In de tweede helft wist V.O.C. het veldoverwicht niet in goals om te zetten. Yannick Koevermans was nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal in vrije positie miste de juiste richting. Mark Weel liet nog twee spelers debuteren om het tij te keren: Jevon Blijd en Wout van der Loo. Vooral laatstgenoemde speelde onbevangen en met jeugdig elan. In een poging een strafschoppenserie te bewerkstelligen ontstonden er in de slotfase echter gaten in de verdediging, met als gevolg dat met de laatste trap van de wedstrijd de eindstand 2-0 werd bereikt.

    Na dit bekerintermezzo kan V.O.C. de focus weer volledig op de competitie. Zondag a.s. wordt naar Oldenzaal getrokken en zal het doel zijn tegen Quick ’20 de eerste punten in een uitwedstrijd mee terug naar de Hazelaarweg te nemen.