• Zoals vorige week door de regering aangekondigd kunnen senioren leden vanaf maandag 11 mei weer trainen op V.O.C. Te allen tijde dienen de V.O.C. Corona aanwijzigingen cq instructies van Fred van Roon (Corona coördinator) opgevolgd te worden.

    Uiteraard gelden strikte voorwaarden voor het hervatten van de trainingen, zoals 1,5 meter afstand bewaren. Verdere restrictie is dat kleedkamers en clubhuis dicht zijn, dus in sportkleding naar V.O.C. komen en thuis douchen. Een update van het gehele Corona protocol zal op de website worden gepubliceerd.

    Voetbal

    Voor de voetbalelftallen is het mogelijk om op de voor hen bestemde vaste tijdstippen te trainen. De beperking van 1,5 meter afstand betekent dat er geen partijen gespeeld of duels aangegaan mogen worden. Maar er zijn voldoende oefenvormen met bal om toch lekker bezig te zijn. Kijk bijvoorbeeld eens via google op “oefenstof voetbal”, klik op “afbeeldingen” en kies dan, al naar gelang de voorkeur voor positiespel, afwerkvorm, afwerken, passing, omschakeling, oefenvormen etc. Allemaal goede en nuttige oefeningen in deze tijd zolang er geen duels worden aangegaan. Ballen zijn op V.O.C. verkrijgbaar mits tevoren met Fred afgestemd. Een eventueel afwijkend tijdstip om te komen trainen is ook alleen mogelijk na voorafgaand overleg met Fred.

    Cricket
    De trainingstijden voor de senioren cricketers zullen bekend worden gemaakt door Maarten van Ierschot (selectie 1 & 2) en Pepijn Katsburg (ZAMI/ZOMI/Dames) in de team apps. Voorlopig is het alleen mogelijk om op de door V.O.C. georganiseerde tijden te komen trainen en de indoorhal is tot nader order niet beschikbaar voor trainingen. Het cricket protocol verantwoord sporten dat door de KNCB is gepubliceerd dient in acht te worden genomen.