•  

    De jeugd van V.O.C. heeft deze zomer vanwege Corona zoveel mogelijk cricketwedstrijden gespeeld. Door de vakanties moest er veel over en weer ingevallen worden waardoor jongere spelers ook ervaring op konden doen in de hogere klassen Dat lukte heel goed, maar door gebrek aan spelers moesten, sommige wedstrijden toch in de avond worden gespeeld. 

    Dat was vorige week ook het geval bij de wedstrijd V.O.C. U13 tegen HBS U13. Ollie en Stijn vielen in vanuit de U11 en Taha onze ‘vaste’ invaller van de U15! Hoewel de wedstrijd werd ingekort van 30 naar 20 overs, was het vanaf het begin al duidelijk dat de laatste overs in de schemering gespeeld moesten worden. HBS won de tos en was zo slim om te gaan batten nu het nog licht was. Er werd goed gespeeld. Ondanks een vroege, hele mooie vang van Stijn in de slips, liep HBS uit naar een totaal van 144 runs. Dat was een fikse target voor V.O.C. Zeker omdat het langzaam steeds donkerder werd! Jammer ook dat een van de HBS spelers in het zwart was. Deze speler werd niet gezien door de batter, waardoor helaas een van de V.O.C. spelers run out ging. Maar het leuke van het team U13 is dat iedereen zijn steentje bijdraagt, zowel bij het fielden als bij het batten. En ondanks de invallende duisternis werden de punten binnengesprokkeld. Dus moest het in de laatste over gebeuren! Er waren nog 8 runs nodig. Best lastig, maar omdat de bowler 3 wides bowlde, zeker niet onmogelijk. V.O.C. naderde op 2 runs de target en helaas ging de wedstrijd verloren. (Het had heel anders kunnen lopen als, nota bene onze eigen, umpire de derde wide nog had laten overbowlen, maar laten we het daar niet meer over hebben ;-) 

    Al met al een hele mooie en spannende wedstrijd die dit keer gewonnen werd door HBS nadat de eerste net zo spannende wedstrijd door VOC gewonnen was. Daarna genoten beide teams en de ouders nog van een heerlijke pastamaaltijd. En om in de sfeer te blijven ook in het donker, want niemand kon het lichtknopje van buiten vinden. Day night cricket & tea: we love it!