• Tony Opatha overleden

  Vandaag ontvingen wij bericht dat Tony Opatha op 73 jarige leeftijd in Sri Lanka is overleden.

  Tony Opatha (Sri Lanka) was speler/coach bij V.O.C. van 1980 t/m 1984 en daarna in de jaren negentig jeugdcoach van V.O.C.

  In de lijst van speler/coaches moeten we hem toch wel omschrijven als de coach der coaches. Niemand heeft zo lang zijn stempel kunnen drukken op de V.O.C.-jeugdopleiding als Tony. Door frequente wedstrijden tussen Nederland en Sri Lanka in 1975 en 1979 was Tony geen onbekende. Hij opende de bowling voor Sri Lanka en was een spectaculaire no.7 batsman.

  Via Wally van Weelde (zie foto) kwam Tony naar in 1980 naar V.O.C.

   

  Tony was bereid zichzelf weg te cijferen als hij daarmee de ontwikkeling van een V.O.C.-cricketer kon dienen. Daarbij vond hij het fantastisch met jeugd te werken. V.O.C. had in die tijd een jonge en zeer talentvolle lichting.

  In 1981 kwam de opbouw met veel jonge spelers en in 1982, 1983 en 1984 werd V.O.C. drie keer op rij Landskampioen. De missie van Tony was meer dan geslaagd.

  In de jaren negentig daarna heeft hij met evenveel enthousiasme de jeugd van V.O.C. opnieuw onder zijn hoede genomen. Veel van de spelers uit die tijd zullen zich herinneren hoezeer hij hamerde op discipline. Werd bij de training een vang slordig gemist of een slecht schot gespeeld dan klonk na een draai om je oren onverbiddelijk zijn bevel: ‘Rrrondje lopen, 5 times up and down’. En dat deed je dan ook.

  V.O.C. is Tony Opatha heel veel dank verschuldigd voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van cricket op V.O.C.

  Wij wensen zijn kinderen en andere nabestaanden veel sterkte toe. 

  Moge Tony Opatha rusten in vrede. 

  Het bestuur