• Door een doelpuntloos gelijkspel bij subtopper Den Hoorn moet V.O.C de koppositie in ieder geval voor een week delen met DHC. Een overwinning was vandaag meer dan verdiend geweest, maar er is ook het besef dat een punt in een uitwedstrijd als deze zeker niet slecht is.

    In de eerste helft benaderde V.O.C het extreem hoge niveau dat het vorige week tegen Rood-Wit haalde. De combinaties waren wederom vloeiend en meerdere V.O.C’ers lieten mooie individuele acties zien. Den Hoorn werd daardoor bij vlagen kleurenblind gespeeld en kreeg van V.O.C amper de mogelijkheid om zelf te voetballen. In plaats daarvan koos de tegenstander er voor om V.O.C met overtredingen uit het spel te halen en daarnaast vooral de mond te laten spreken. Gedurende de gehele wedstrijd kreeg de keurig leidende scheidsrechter het zwaar te verduren van het publiek, de spelers en vooral de trainersstaf van Den Hoorn. Met respect en fatsoen had het helemaal niets te maken, maar gelukkig liet de leidsman zich niet van de wijs brengen door alle intimidaties en bleef hij zo veel mogelijk volgens het boekje fluiten. Ook V.O.C bleef ondanks het opgefokte gedrag van de tegenstander zijn eigen, goed verzorgde spel spelen. Helaas leverde dat niet de gewenste voorsprong op. Het dichtst bij de 0-1 was Yannick Koevermans met een mooie kopbal na een strakke voorzet van Tom Wigmans, die maar net gekeerd kon worden door de keeper. Ondanks dat het niet veel in de buurt kwam van het doel van Michiel Vis, kreeg ook Den Hoorn een grote kans, die gelukkig ruim over werd geschoten.

    Na rust ging V.O.C door met goed voetballen, al ging er wel iets minder dreiging uit van de vele aanvallen die op het vijandelijke doel afkwamen. Ook een zeer groot aantal hoekschoppen leverden deze wedstrijd niet echt veel gevaar op. Dat had ook te maken met het goede en felle verdedigen van Den Hoorn, dat vastbesloten was om de koploper niet met drie punten te laten vertrekken. Dat doel werd er twintig minuten voor tijd niet makkelijker op, toen de thuisploeg met tien spelers verder moest na een tweede gele kaart en dus rood voor één van de spelers. Even daarna kreeg V.O.C dé kans om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Robbert Stout legde vanaf de achterlijn goed terug op Yannick Koevermans die vanaf een meter of zestien vrij op doel kon schieten, maar de bal volkomen verkeerd raakte waardoor het leer naast het doel verdween. Den Hoorn kreeg in de absolute slotfase zelfs nog een kans om V.O.C met volledig lege handen achter te laten, echter kon Michiel Vis dat gelukkig voorkomen. Zo eindigde de wedstrijd zoals deze begon: 0-0.

    Den Hoorn ging onder luid gejuich van het rumoerige publiek van het veld, terwijl de koppies bij V.O.C toch wel wat hingen. Logisch, daar wij de gehele wedstrijd veruit de bovenliggende partij waren. Toch moet er zeker niet te lang worden getreurd. Het spel was opnieuw prima in orde en er zullen weinig ploegen gaan winnen in Den Hoorn dit seizoen. Een gelijkspel is dan ook zeker geen slecht resultaat. Niet onvermeld mag nog blijven de terugkeer Martijn de Vries, de afgelopen seizoenen de vaste aanvoerder, na lang blessureleed. Hij kwam de laatste twintig minuten als invaller binnen de lijnen. Volgende week spelen we na twee uitbeurten weer eens thuis. Moerse Boys komt dan op bezoek, de ploeg met het minste aantal verliespunten in deze competitie. We zeggen het nog maar eens: Kom vooral kijken naar ons attractief voetballende eerste elftal! Deze hechte vriendenploeg verdient absoluut uw steun!

    Opstelling V.O.C: Michiel Vis; Nico van Mechelen (Martijn de Vries), Stijn Houben, Kas Dullemans, Tom Wigmans; Ivar Lammers, Boris Polderman, Robbert Stout; Max Driessen (Raoul Kertodikromo), Yannick Koevermans, Dano Vloemans (Sebas Quispel)