• Zondag 14 augustus 2022

  Inmiddels is het echt bijna zo ver: De “One Day Internationals” (ODI) Nederland-Pakistan gaan dinsdag 16 augustus van start. Uiteraard is de voorbereiding al in volle gang. Per wedstrijddag verwachten we de komende dagen ongeveer 3000 toeschouwers. Met 50 vrijwilligers (er mogen er nog meer bij) en allerlei ondersteunende diensten als EHBO, beveiliging en Kitchen of Heemskerk (fourageren van de spelers en vrijwilligers), is het een drukte van belang.

  De wedstrijddagen zijn: dinsdag 16 augustus, donderdag 18 augustus en zondag 21 augustus. De laatste is nagenoeg uitverkocht, voor de eerste twee zijn nog kaarten beschikbaar. Kijk hiervoor op cricket.nl.

  Eric, de coördinator vrijwilligers heeft zijn best gedaan om voor alle vrijwilligers een mooie taak te bedenken en ook de cricketcommissie is al een paar maanden bezig om dit evenement tot een succes te maken. Dat dit niet vanzelf gaat, moge duidelijk zijn. De groundsmen, die op V.O.C. de grashonden genoemd, hebben de afgelopen tijd goed voor het gras gezorgd. Liters, wat zeg ik, tonnen water zijn er al op gegaan om het gras en het wicket er goed uit te laten zien. Even geleden rook het nog naar hooi, want van de weergoden hebben we het de afgelopen tijd niet moeten hebben, maar gelukkig is er voldoende water in de buurt.

  Onze voorzitter, tevens Main Groundsman René wordt in deze tijden bijgestaan door Stephen, die Groundsman bij Edgbaston is geweest. Deze man weet álles van gras, wickets, graswickets en wat dies meer zij. Zijn leerlingen Lau en Matthijs heb ik al op de grond zien liggen voor een workshop grastrekken, wicket egaliseren of wat ze ook aan het doen waren. Die Stephen lijkt me een goede leermeester!

  Dit brengt natuurlijk nog wel wat uitdagingen met zich mee, waarvoor het begrip van alle leden wordt gevraagd. Zo is het parkeerterrein van V.O.C. vanaf vandaag niet bereikbaar (parkeren op de Hazalaarweg, of kom op de fiets of met het openbaar vervoer). Het voorterrein van V.O.C. wordt namelijk omgebouwd tot Food Court en Media Arena. Ook het clubhuis en het Pavilion zullen binnenkort het terrein worden van de spelers en de match officials. Dit is even niet anders, maar als V.O.C. mogen we maar wat trots zijn dat dit op ons terrein plaatsvindt. Iedereen, of je nu voetballer of cricketer bent, heeft wel eens op het hoofdcricketveld gespeeld. Nu is dat gewoon hetzelfde veld als waar het nationale team van Nederland en Pakistan op spelen.

  Even een vergelijking voor de voetballers: Dan heb je dus op hetzelfde veld gespeeld als Argentinië! Dat is toch best stoer, of niet dan?!

  Lieve mensen, drink genoeg water, want vandaag is het nog best warm. Nog even volhouden, binnenkort zal het weer dragelijk worden.

  Loeke Bannink

  PS: Op de video zie je hoe het hoofdcricketveld er op zondagochtend uitziet.