• 23 november 2019

  VOC JO11-1 – Zestienhoven JO11-1 12-1

  Het wordt weer donker. De nachten zijn koud en guur. Sinterklaas is weer in het land. En ’s ochtends draaien we ons graag in bed nog eens om. Maar helaas zijn de wetten van het voetbal onverbiddelijk. Vandaag stond namelijk de wedstrijd tegen Zestienhoven op het programma. Een club, waar we in het verleden op bekertoernooien nogal eens moeite mee hadden.
  Om er zeker van te zijn dat we ons niet zouden laten verrassen moesten de jongens echt om 07.45 aanwezig zijn. Gelukkig was iedereen op tijd aanwezig en kon op tijd de wedstrijdbespreking en warming-up plaatsvinden.
  De jongens begonnen erg sloom aan het duel, de toeschouwers waren getuige van hotseklots voetbal, waarbij de jongens met z’n allen in het strafschopgebied stonden en duidelijk het vizier niet op scherp hadden. Toch vond Valentijn op een gegeven moment in alle drukte toch nog een gaatje en de 1-0 gaf ons wat meer lucht. Het ijs was gebroken. De volgende aanval ging over rechts, waarbij Ollie met een paar mooie schijnbewegingen voorbij z’n vrouw kwam en op Julius kon passen die de bal als een echte goalgetter erin schoot, 2-0. De jongens waren heer en meester, maar de appeltjes vielen nog niet uit de bomen. Mat kreeg de bal van Keep Floris, zijn pass belandde bij Julius, die behendig z’n tegenstander uitkapte, Julius schoot de bal vervolgens naar Ollie, die na eerder pech gehad te hebben nu toch eindelijk scoorde, wat was hij blij (3-0 )!! De keeper van Zestienhoven speelde een uitstekende wedstrijd, halen die jongen zou ik zeggen. Toch ging hij 1 x in de fout, bij een uitspeelbal stormden Mat en Ollie onder de passievolle aanwijzingen van Kevin met druk vooruit op de keeper af, de keeper wist zich geen raad meer en speelde de bal tegen de voet van Mat, waarna de bal fortuinlijk het doel in rolde, 4-0. Een volgende aanval begon bij Stijn, die de bal naar Sjuul speelde. Het schot van Sjuul werd helaas tegen de keeper geschoten. Ollie kreeg nog een prachtige kans voor een leeg doel, maar hij miste net dat beetje geluk.
  Zestienhoven redde in de tussentijd nog de eer met de 4-1. Ollie nam vervolgens revanche en na een schitterende rush van 20 meter schoot hij vlak voor rust de 5-1 erin.
  Rust

  Het sterke wapen van dit team is de derde kwart. That’s when the Magic happens!
  Julius had goed naar Ollie gekeken en vond het ook tijd voor actie, zijn rush werd beloond met de 6-1. Achterin stonden Sem en Lennard een puike wedstrijd te spelen. Het duo was zo goed op elkaar ingespeeld dat Zestienhoven niet eens meer over het middenveld hoefde
  te komen. Hulde vandaag aan deze 2 verdedigers! Floris was na een helftje keepen herboren in het veld gekomen. Met een tomeloze energie kapte en draaide hij z’n tegenstander uit, een mooie pass op Joep leidde tot een hernieuwd kappen en draaien, en na de balletvoorstelling van deze twee kwam de bal bij Julius terecht, die de bal via de keeper tot hoekschop werkte. Volgens vast recept krulde Joep de corner met chirurgische precisie recht op de voeten van Valentijn, die de bal heerlijk in het net schoot, 7-1. Niels stormde op z’n gouden schoenen op rechts goed door en passte op Valentijn die goed gepositioneerd stond en de bal na een mooie aanname dodelijk in het doel schoot, 8-1. Voor wie dit net gemist had, de volgende aanval was een exacte kopie, die weer begon bij de sterke Niels en de rest hoef ik niet meer te beschrijven, 9-1. Sjuul voetbalde frivool voorbij twee tegenstanders, zijn strakke pass op Valentijn leidde tot een mooie knal op doel, 10-1. Om het doelsaldo wat op te krikken werden de jongens nog flink door de ouders aangemoedigd. Een 4-fasen aanval via Mat op Niels en van Sjuul naar topschutter Valentijn leidde tot de 11-1. En Stijn….., Stijn bewaarde the best for the last.
  In al z’n felheid verloor hij eerst z’n schoen, toch ging hij door en met z’n sok wist hij net niet te scoren. Het had het moment van de week kunnen zijn. Julius was niet eerzuchtig en in de laatste aanval van de wedstrijd schoot hij de bal terug naar Stijn, die met z’n geweldige glimlach de belangrijke 12-1 erin schoot.

  Winterkampioen worden in de hoofdklasse, zou het gaan lukken??
  Marcel bestel jij vast de Champagne?