• Dit weekend stonden zaterdag en maandag wedstrijden tegen ACC en Dosti op het programma. Het is een wonder dat in ieder geval 1 wedstrijd tot een einde is gebracht. Zaterdag tegen ACC was ons veld onbespeelbaar vanwege de regenval. Beide ploegen kregen daardoor 1 punt voor de verregende wedstrijd. Maandag ging V.O.C. op bezoek bij Dosti in Amsterdam. Ondanks de heftige regenval werd de wedstrijd uitgespeeld en gewonnen dankzij uitblinkers Max O’Dowd en Siebe van Wingerden.

    Door de regen werd de wedstrijd tegen Dosti ingekort naar 23 overs. De Amsterdammers wonnen de toss en V.O.C. mocht eerst gaan batten. Arnav nam de plek over van Scott en mocht samen met Max openen. De innings van V.O.C. werd volledig gedomineerd door Max. De international is in de vorm van zijn leven en maakte zijn tweede century achter elkaar. Na zijn 114 not out tegen Sparta maakte Max er 131 uit 85 ballen inclusief 11 zessen. V.O.C. kwam in 23 overs op 177 runs.

    Met het naderende noodweer werd de druk opgevoerd voor V.O.C. Een minimum van 20 overs moest gebowld worden voor een resultaat of Dosti moest voor die tijd all out gegooid worden. Het was duidelijk dat 20 overs bowlen bijna onmogelijk was gezien de weersvoorspellingen. Captain Pieter Seelaar besloot voor spin te gaan. Dat was een goede zet. Niet alleen gingen de overs in razend tempo erdoorheen, ook werden de wickets snel gepakt. Belangrijkste man was wederom ons 17-jarige talent Siebe. Siebe pakte 4 wickets voor slechts 8 runs. Arnav pakte 3 wickets en de jonge Rohan Malik had 2 wickets met zijn spinners. Dosti ging all out voor 44 runs voordat het noodweer was gearriveerd.

    Wederom een overtuigende overwinning. Een geweldige battingshow van Max en Siebe was met de bal wederom ijzersterk. Met zijn 4 wickets is Siebe nu de leading wickettaker in de Topklasse met 14 wickets in 5 wedstrijden.

    Bekijk hier de scorecard en de beelden via het KNCB match centre.