• Door een tweetal messcherpe counters van Meerssen stond V.O.C. binnen 20 minuten op een eigenlijk onnodige 2-0 achterstand. Ondanks dat V.O.C. het middenveld geheel in handen had bleek het de rood-zwarten vandaag aan creativiteit en slagkracht te ontbreken om dat om te zetten in kansen, laat staan doelpunten. Meerssen speelde pas zijn eerste thuiswedstrijd op het eigen, uitstekend bespeelbare grasveld. Door een uitslaande brand waarbij de kantine grotendeels afbrandde, was eerder thuisspelen niet mogelijk.

  V.O.C. begon goed aan de wedstrijd en bouwde een optisch veldoverwicht op, waarbij geprobeerd werd om over rechts via Kas en Bas de achterlijn te halen en vandaar Sebas te bereiken. Veel leverde dat verder niet op, omdat de eindpass niet zuiver genoeg was. Meerssen liet V.O.C. rustig begaan en leunde naar achter. Niet voor de eerste keer dit seizoen bleek V.O.C. kwetsbaar bij balverlies. In de 12e minuut werd bij de eerste de beste aanval van Meerssen hun razendsnelle spits over de linkerkant diep gestuurd en kon hij de bal langs Tijs schuiven.

  V.O.C. was niet van slag en bleef geduldig de bal rondspelen, echter nog steeds leverde dat geen kansen op. Uit een aanval over links leek V.O.C. gevaar te kunnen stichten, maar de voorzet werd in de voeten van een verdediger van Meerssen gespeeld. Met een verre pass werden vervolgens de aanvallers gezocht gezocht. Toen daarna door verkeerd timen de hoge bal werd gemist door onze verdediging, kon de spits profiteren van een daarop volgend misverstand bij V.O.C. achterin en het tweede Meerssen doelpunt laten noteren in de 23e minuut.

  Daarmee leek nog steeds de wedstrijd niet verloren, want was het niet zo dat Meerssen bij TOGB bij rust zelfs met 0-3 leidde, om uiteindelijk 3-3 gelijk te spelen?

  V.O.C. bleef volharden in zijn verzorgde spel op het middenveld, waar Nito en Wouter al combinerend trachtten een bres te slaan. Het echte gevaar bleef alleen nog steeds uit. Het duurde tot vlak voor rust voordat V.O.C. een eerste doelkans liet noteren. Kas zette voor uit een corner, Sebas kon inkoppen, helaas tegen de keeper aan en de rebound viel net niet goed voor Wessel om in te kunnen tikken.

  Na het fluitsignaal voor rust van de prima leidende scheidsrechter geloofde V.O.C. nog steeds in een goede afloop. Ook in de tweede helft eigenlijk precies hetzelfde spelbeeld, waarbij V.O.C. veel meer balbezit had, de bal veel liet circuleren, weliswaar een paar halve kansjes kreeg, nog steeds zonder echt gevaarlijk te worden.

  Vrij snel na rust leverde het overwicht van V.O.C. zowaar een aantal hoekschoppen op. De eerste leidde tot een scrimmage waarbij helaas geen V.O.C.’er erin slaagde zijn voet tegen de bal te zetten. De daaruit volgende corner werd door de keeper weggestompt en door Boris vanaf de rand zestien in één keer ‘op de slof’ genomen. De richting en snelheid waren goed, helaas werd de bal door een Meerssen verdediger van richting veranderd en verdween langs de verkeerde kant van de paal. Toen kort daarop V.O.C. weer iets meer gevaar wist te stichten, leek dat heel even de opmaat voor meer. Een goede voorzet van Nico op Sebas, die helaas geen kracht kon zetten en daardoor was de bal een eenvoudige prooi voor de keeper.    

  Daarna kreeg Meerssen in korte tijd twee enorme kansen: eerst kreeg de spits de kans om uit een rebound de bal rustig in de verre hoek te leggen, maar schoot hij de bal wild over. Niet veel later volgde een overtalsituatie met drie aanvallers tegen twee V.O.C.-verdedigers waarbij Wessel redding kon brengen. Kort daarna bracht Tijs goed redding uit een op doel geschoten vrije trap.

  Vreemd genoeg was het daarna gedaan met de Meerssense dadendrang richting het V.O.C.-doel en kon V.O.C. weer proberen te bouwen aan een aanval waaruit de mogelijke aansluitingstreffer gemaakt zou kunnen worden. Helaas leidde dat niet tot meer dan wat halve mogelijkheden voor Bas en Sebas, beide na voorbereidend werk van Kas. Hierdoor ging Meerssen met de drie punten aan de haal ging en mag het zich na zes wedstrijden de trotse koploper noemen. Helaas gaat V.O.C. deze keer met lege handen terug naar Rotterdam, maar laat het zien zeker niet kansloos te zijn tegen de bovenste ploegen uit de Hoofdklasse. Hopelijk geeft dit het vertrouwen om in de komende thuiswedstrijd tegen IFC weer met een overwinning aan de haal te kunnen gaan.

  V.O.C.: Tijs te Duits; Stijn Houben, Nico van Mechelen, Wessel Verhaar, Kas Dullemans, Boris Polderman, Yannick Koevermans, Nito Sequeira (Raoul Kertodikromo), Wouter vd Loo, Sebastiaan Quispel, Bas vd Storm (Joe Thomas).