• V.O.C. ging zaterdagavond op bezoek bij Alcides in Mepppel. Het veld van Alcides is prachtig klassiek. Aan de ene lange zijde een aarden wal (met gras begroeid) en aan de andere zijde een tribune met daaronder de kleedkamers. De tribune staat eigenlijk iets te ver van het veld, waardoor er niet veel contact met de spelers is.

  De publieke belangstelling in aantallen was een beetje hetzelfde als bij V.O.C. Gelukkig hebben enkele V.O.C.-ers familie in Meppel waardoor niet alleen de gebruikelijke V.O.C.-pundits er waren, maar dus ook Macha Zandbergen en Vincent de Widt en zijn ouders Rob en Joke (die er trouwens bijna altijd zijn). De opstelling was eindelijk eens precies hetzelfde als de vorige

  V.O.C. begon wat energieker aan de wedstrijd dan vorige week. Het combineren viel echter niet mee op het slechte kunstgrasveld. Volgens de Alcidianen op de tribune als gevolg van een weinig doortastend optreden van het stadsbestuur. Diezelfde Meppelaars wisten ook te vertellen dat er meer spelers langs dan op het veld stonden. Oppassen dus maar voor de tere ledematen.

   Hoewel V.O.C. in de eerste helft meer balbezit had en net iets beter in de wedstrijd zat, kreeg het maar weinig kansen. Tim wist zich wel weer te onderscheiden. Een bal die (dankzij het slechte veld?) een beetje vreemd stuitte, waardoor een verdediger en de keeper mistastten, kon Tim fraai binnenwerken: 0 – 1 na een kwartier spelen. Uiteraard een fijne stand, maar geen garantie voor een goed resultaat. In de hele eerste helft kreeg Alcides slechts 1 echte kans, maar dat was dan ook wel een grote. Het schot spatte uiteen op de kruising. 

  In de tweede helft zette V.O.C. flink aan. Er volgde een flinke serie kansen, maar de voorwaartsen wisten het net niet meer te vinden. Bas van der Storm viel wederom in en de hoop was natuurlijk dat mede door hem de bevrijdende tweede treffer zou vallen. Halverwege de tweede helft vond Alcides de tweede adem. De rood-zwarten werden meer naar achteren gedrukt. Het uitvallen van Erwin hielp organisatorisch ook niet. Het goede nieuws was dat Boris Polderman na vele weken van afwezigheid zijn opwachting maakte. Waarvoor bij een kleine voorsprong altijd gevreesd wordt, werd realiteit. Bij een corner bleef de bal een beetje hangen rond de penaltystip en plots lag hij achter Andu: 1 – 1. Grote blijdschap bij Alcides die ook wel verdienden iets te krijgen voor hun ijver. Het probleem was niet zozeer hun doelpunt maar meer het tekort aan eigen doelpunten. Ondanks verwoede pogingen van V.O.C. om nog iets aan de stand te veranderen bleef het bij 1 – 1.

  Toch wel een gemiste kans om verder afstand te nemen van de onderste plaatsen. V.O.C. Met twee andere ploegen, Alphense Boys en De Zouaven, zal V.O.C. waarschijnlijk uit moeten vechten wie de ongelukkige is die op plek 13 einidgt en dus nacompetitie moet spelen. Het komt niet al te vaak voor dat ploegen die daarin moeten strijden voor lijfsbehoud, het winnen van tot op het bot gemotiveerde periodekampioenen die voor een echte prijs (promotie) spelen. Alles is er dus aan gelegen daar weg te blijven. De Zouaven verloor vandaag, terwijl Alphense Boys won. V.O.C. en Alphense Boys hebben nu 2 punten meer dan De Zouaven, dat nu 13e staat. Belangrijk kan ook nog worden dat V.O.C. een veel beter doelsaldo heeft dan de concurrenten. Dat telt bij een gelijke stand in punten mee. 

  Nu eerst komende week maar een oranje tompouce en dan de laatste 4 wedstrijden met volle energie er tegenaan. Volgende week geen wedstrijd; op 7 mei thuis tegen  SJC om 14.00 uur

  Doelpunt V.O.C.: Tim Zeller

  Opstelling: Andu Blokland, Joost van der Loo, Erwin Nuytinck (Boris Polderman), Kas Dullemans , Martijn de Vries, Yannick Koevermans, Wouter van der Loo (Bas van der Storm), Nito Sequeira, Ruben Soares, Wessel Verhaar, Tim Zeller