• Jeugdtribune: Interview met V.O.C. 1-aanvoerder Martijn de Vries


 • Hoe oud was je toen je begon met voetbal en waarom ging je op voetbal?

  Ik was vijf en toen ik ging eigenlijk altijd met mijn vader mee, want die speelde toen bij Kralingen en toen vond ik het al heel leuk. Uiteindelijk is mijn vader ook naar V.O.C.  gegaan en gaf hij hier training en zo ben ik hier op voetbal gekomen.

  Heb je een keer een hele erge ruzie gehad met een scheidsrechter of speler?

  Vroeger was ik een erg ’opgewonden standje’ dus af en toe kon het in het veld wel uit de hand lopen, maar ik ging nooit echt tekeer tegen de scheidsrechter. Ik ben niet altijd aanvoerder geweest maar nu dus wel en ik moet dus het goede voorbeeld geven en ik ben nu ook wat ouder dus als je nu frustraties hebt leer je er meestal wel mee omgaan.

  Wat is je grootste frustratie als je in het veld staat?

  Ik denk dat ik het het vervelendst vind als het bij jezelf gewoon niet lukt, zoals dat je een bal inspeelt en dat hij niet aankomt en dat je wel heel veel kan rennen, maar dat het gewoon niet lukt. Maar gelukkig komen die dagen niet heel vaak voor, maar ze er zijn en dat is wel heel vervelend.

  Wie is je beste maatje uit je team?

  Ik denk dat het leuke is aan de selectie van V.O.C. dat iedereen wel met elkaar kan opschieten, maar natuurlijk zijn er ook mensen in het team waar je buiten het voetballen heel veel mee omgaat. Voor mij is dat bijvoorbeeld Pieter Beereboom. Maar op V.O.C. is het gewoon heel gezellig en ik denk dat iedereen dat wel heeft, dat iedereen wel met elkaar kan opschieten.

  Heb je broer(tje)s of zus(jes)?

  Ik heb een broer, Rutger, die 2 jaar ouder is. En die heeft eigenlijk ook altijd bij V.O.C. gezeten. Op een gegeven moment is hij naar Amsterdam verhuisd en is hij bij andere clubs gaan spelen. Ik heb nog geprobeerd hem terug te halen naar V.O.C. maar hij is helaas gestopt met voetbal en het was ook niet meer zo bespreekbaar dat hij hier terug zou komen.

  Liever de beste verdediger zijn of de beste aanvoerder?

  Ik denk dat ik vroeger had gekozen voor de beste verdediger, maar nu vind ik het belangrijker om goed het team te motiveren en ervoor te zorgen dat iedereen zich op zijn plek voelt en het naar zijn zin heeft. Dat vind ik net iets anders dan een goede voetballer zijn, want dan moet je een soort teamleider zijn en dat vind ik ook wel echt leuk en belangrijk.

  Heb je een harder schot of een betere conditie?

  Ik moet toegeven dat door het coronavirus mijn conditie niet echt beter is geworden dus nu zou ik voor het schieten kiezen.

  En voor de coronatijd?

  Ik denk dat ik toen wel heel erg fit was, dus voor het virus mijn conditie en nu mijn schot!

  Hoe ervaar je corona?

  Voetbal mis ik wel heel erg. Door corona is onze competitie stil gelegd waardoor wij het volgend jaar nog een keer op hoofdklasseniveau mogen proberen. Dus wat dat betreft was corona wel een voordeel voor het team maar nog steeds mis ik het voetbal wel heel erg en ik hoop binnenkort weer mee te kunnen doen want ik ben geblesseerd.

  Wat heb je dan voor een blessure?

  Een enkelblessure omdat ik in een wedstrijd een hele harde trap op mijn enkel heb gehad en daar loop ik nu al een tijd mee. Dus ik denk ik toch maar even een foto ga laten maken.

  Wat vind je echt niet leuk aan voetbal?

  Ik zei daarnet ook al dat ik wel een goede conditie had maar ik vond het nooit echt leuk om conditietraining te hebben. Een loopoefening met een bal vind ik wel oké maar het nutteloos rondjes lopen vond ik altijd heel vervelend. Nee dat was niet mijn ding

   

  Makers: Flora Kernkamp en Isis Dirne.