• Gezamenlijk training VOC en IJsselmonde

  De teams van VOC en IJsselmonde hebben onder leiding van Thomas Verhaar gezamenlijk een training gedaan om elkaar beter te leren kennen en de spanning tussen de teams weg te nemen.

  Voor de winterstop speelde het team van VOC JO15-2 tegen de JO15-2 van IJsselmonde en helaas werd die wedstrijd gestaakt. Leiding, ouders langs de kant en uiteindelijk ook jongens in het veld maakten het dusdanig te bont dat de scheidsrechter (terecht) besloot om de wedstrijd te staken. Ook na de wedstrijd lukte het niet om de gemoederen te bedaren en wij hielden een heel naar gevoel over aan deze zaterdag. Na de winterstop bleek dat we opnieuw waren ingedeeld bij het team van IJsselmonde en de discussie ontstond of we daar wel moesten gaan voetballen. Trainer Thomas Verhaar vond dat we moesten gaan spelen en nam het initiatief om in de week vóór de wedstrijd een gezamenlijke training te organiseren. “Het is belangrijk om de verbinding juist te zoeken met elkaar” aldus Thomas. “Als je elkaar leert kennen dan kom je erachter dat zij, net als wij gewoon lekker willen voetballen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, hoe je er uitziet, hoe je praat. Als je elkaar kent dan zie je minder verschillen maar veel meer de overeenkomsten met elkaar. En met name datgene wat ons verbindt: lekker voetballen.”

  Alle jongens ontvingen op de donderdag overdag een video boodschap van Oranje-international Denzel Dumfries. Hij sprak speciaal de teams toe om energie te stoppen in lekker voetballen, plezier en respect te hebben met en voor elkaar. Thomas had ook 3 collega profvoetballers geregeld: Luigi Bruins en Ahmed Mendes Moreira van Excelsior en Adil Auassar van Sparta. In de kleedkamer werden de jongens toe gesproken door deze top voetballers. Achmed vertelde dat het prima is om te strijden tegen elkaar maar doe het eerlijk. Adil Auassar gaf aan dat hij vroeger ook een ettertje is geweest, hoort ook een beetje bij de leeftijd maar hij benadrukte dat “..het veel leuker is om lekker te voetballen, stevig strijd mag maar geef elkaar een hand aan het einde van de wedstrijd.”

  Op de training werden de teams gemixed en moesten de jongens zich aan elkaar voorstellen. Ieder team kreeg een prof als captain en er werd stevig maar eerlijk gespeeld. Ze leerden elkaars namen kennen en dat hielp.

  De wedstrijd op zaterdag verliep daarna zoals het hoorde. Lekker gevoetbald. Geen gedoe. Na afloop elkaar een hand geven en 3 punten in de tas mee naar huis.

  Bedankt Thomas en zijn collega’s voor dit top initiatief!