• Tijdens de algemene ledenvergadering op 14 november 2022 zijn diverse V.O.C. in de prijzen gevallen.

 • Tot lid van verdienste zijn benoemd Karin Beaumont en Marco de Vries. De bijzondere verdiensten van Karim en Marco, zijn hieronder op hoofdlijn samengevat:

  Karin Beaumont is bij V.O.C. begonnen als manager van de cricketteams van zonen Tim en Bart. Daarna was zij onder andere secretaris en wedstrijdsecretaris jeugdcricket, waarnemend voorzitter jeugdcricket, medeorganisator crickettours voor de jeugd en van de opzet van het vrijdagavond jeugdcricket. Karin was de eerste vrouw in het bestuur van V.O.C. en was daarvan 6 jaar lang secretaris.

  Ook daarna was Karin de motor om maatschappelijke doelen te binden met V.O.C. Dat deed ze al als organisator van de jaarlijkse Pameijer sportdag (inmiddels meer dan 10 keer). Zij vervult een centrale rol voor V.O.C. in de relatie met Rotterdam Sportsupport en is vraagbaak en contactpersoon ook voor andere verenigingen.

  Door haar inzet en aanpak heeft zij veel bijgedragen aan verbetering van de beeldvorming over V.O.C.

  Karin is (na Corrie Terwiel, Miep van Eck en Wies van Everdingen) het vierde vrouwelijke lid van verdienste van V.O.C.

  Marco de Vries kan niemand zijn ontgaan die ooit op woensdagmiddag op V.O.C. is geweest. Al meer dan 25 jaar is Marco gedreven en enthousiast met de jeugd bezig en hij is een van de belangrijkste drijvende krachten achter het V.O.C. jeugdvoetbal.

  Marco is initiator/stimulator van plustrainingen en van de ‘Zonen en Dochters van V.O.C.’ en naast deze aandacht voor de getalenteerde jeugd, juist ook bezig om de breedte van het jeugdvoetbal te bevorderen. Zo heeft hij ook een centrale rol gespeeld bij het opstellen van het jeugdvoetbalbeleidsplan en wat daar bij hoort. Een monniken klus waarmee de ontwikkeling van het V.O.C. (jeugd)voetbal zeer is gediend.

  De vergelijking van de inzet en het enthousiasme van Marco met die van Piet van Schooneveld komt gemakkelijk en snel op. De tijden en de omstandigheden waren toen anders maar het belang van hun bijdragen is vergelijkbaar.

  Daarnaast heeft Marco als architect een centrale rol gespeeld bij het ontwerpen van clubhuis en het Pavilion. Zijn inzet op dat gebied gaat veel verder dan de ‘gewone’ professionele betrokkenheid. Maar dat komt natuurlijk ook omdat hij als echte V.O.C.-er realiseerde dat je het voor je eigen cluppie deed.

 • Auke Brugmans werd uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar en ontving de daarbij behorende Stef Deloni d’Aure trofee.

  Auke heeft in het kader van het kledingplan jeugdvoetbal bijna in haar eentje alle kledingzaken voor de jeugd geregeld. Zij speelde een centrale rol bij de selectie van de leverancier Kogros; het verzamelen van maten shirt, broek en schoenen van ruim 8690 jeugdvoetballers en het omzetten daarvan in de juiste bestellingen in de diverse maten. Ook het sorteren en uitleveren van 4300 kledingstukken en 860 tassen heeft zij voor haar rekening genomen. Een megataak die zij met verve en zeer zorgvuldig heft vervuld. De titel Vrijwilliger van het Jaar komt haar dan ook meer dan toe.

 • Arnav Jain ontvangt de Wally van Weelde Trofee

  Ook dit jaar hebben we weer een aantal explosieve match winning prestaties gezien gedurende het cricket seizoen. Er was er echter geen enkele die in de buurt kwam van de prestatie van de winnaar van dit jaar.

  Je kan trouwens wel zeggen dat de winnaar van dit jaar een geweldige dag had uitgekozen om te excelleren, het was namelijk de T-20 finale dag. In de halve finale werd ACC verslagen, waar onze winnaar 5 wickets voor 16 runs in 4 overs pakte, waarvoor hij terecht ook de Man of the Match award ontving.

  In de finale tegen Excelsior stond de druk volledig op de thuisploeg en dat kwam ook vooral door hem. Allereerst sloeg hij met het bat een explosieve en match winning 40 not out in 22 ballen bij elkaar, waarnaar hij ook weer geweldig bowlde met 2 voor 15 in 4 overs, waardoor V.O.C. voor de 3e keer in 4 jaar de T20 finale won en we weer mee kunnen doen aan de Champions League in Spanje begin volgend jaar.

  Hij kreeg dit seizoen ook nog een geweldige beloning voor zijn goede prestaties, want hij zat bij de selectie van het Nederlands elftal voor de ODI’s tegen Pakistan hier op V.O.C.. We hadden hem liever niet hier gezien vanavond, want een blessure heeft ervoor gezorgd dat hij terug moest komen vanuit Australië waar hij zou gaan spelen.

  De terechte winnaar van de Wally van Weelde trofee is uiteraard Arnav Jain.

 • Fynn Ong ontving de Zeger Cornelis bowling trofee

  De winnaar van de Zeger Cornelis bowling trofee heeft 11 wickets gepakt dit seizoen. Hij krijgt deze prijs voor zijn geweldige bowlen op 22 mei tegen Quick, waar hij 6 wickets voor 5 runs in 2 overs pakte.

  Hij had zijn teamgenoten hier niet eens voor nodig en nam op 6 ballen achter elkaar (de laatste 5 ballen van over 1 en 1e bal van de tweede over) een wickets door alle batsman uit te bowlen. De winnaar van 2022 is Fynn Ong.

 • Tim de Kok (ontvangt mede namens Burhan Niaz) de Frans Ruychaver Beker

  De competitie verliep eigenlijk heel teleurstellend met onnodige nederlagen in het eerste competitiegedeelte waardoor V.O.C. in het tweede gedeelte zelfs in de degradatie poule belandde. Gelukkig werd hierin al zeer snel de plaats in de Topklasse voor volgend jaar veilig gesteld zodat we voor volgend jaar weer kunnen hopen op een beter seizoen in de hoogste klasse.

  Daarentegen was V.O.C. wel weer succesvol in de T20 competitie en werd het landskampioenschap van vorig jaar geprolongeerd!

  Toch was er in de reguliere competitie gelukkig nog wel één wedstrijd waarbij de prestaties van in dit geval zelfs twee spelers doorslaggevend waren.

  Op 14 mei in de wedstrijd tegen Excelsior 20 zette V.O.C. een totaal van 317 runs voor het verlies van 6 wickets neer, waarvan Tim de Kok er 110 maakte in slechts 72 ballen (12 x 4 en 5 x 6).

  Hierna werd Excelsior 20 in 34 overs uitgebowled voor 95 runs, waarbij Burhan Niaz de fraaie cijfers had van 6 wickets voor 10 runs in 10 overs.

  Dit deed de Commissie dan ook unaniem besluiten om de Frans Ruychaver Beker 2022 uit te reiken aan twee spelers: Tim de Kok en Burhan Niaz.

 • Anish Kumar ontving de Hans van Everdingen bokaal

  Voor de winnaar van de Hans van Everdingen bokaal komen we dit jaar bij een jonge batsman uit. Hij heeft met het bat een heel goed seizoen gehad en was op die manier heel belangrijk voor de U13.

  Hij heeft op meerdere vlakken iedereen in Nederland verslagen. Een paar vergelijkingen:

  •        Onze eigen Scott Edwards had in de Topklasse de meeste vieren, 43x.
  Onze winnaar heeft er dit seizoen 56 geslagen

  •        Een Haagse speler had 5 halve centuries, en onze winnaar ging maar liefst 6 keer retired met 50 runs

  Uiteindelijk heeft hij in 11 wedstrijden 382 runs gescoord, was hij 7 keer not out en haalde zo een gemiddelde van meer dan 127 runs. De terechte winnaar van de Hans van Everdingen bokaal is Anish Kumar

 • Tom Langerak vertrekt uit het bestuur en ontving de Zilveren Speld

  Tom Langerak was aftredend als bestuurslid en was niet herbenoembaar vanwege zijn vertrek naar Canada. Tom is vier jaar als commissaris materieel verantwoordelijk geweest voor de accommodatie en de materialen. Die rol heeft hij met verve vervult. Daarnaast heeft Tom veel subsidiebronnen weten aan te boren, die de financiële huishouding van V.O.C. zeer hebben geholpen. Die subsidiezaken zal Tom ook vanuit Canada nog blijven behartigen.

  Voor zijn inzet is het de Zilveren speld uitgereikt.

  In het bestuur zijn door de vergadering benoemd Alexandra van Vliet (met de portefeuille communicatie en marketing, en Philip de Koeijer als opvolger van Tom met de portefeuille accommodatie en materialen.