• V.O.C. - DHC 0 - 0 Hoogstaande topper eindigt onbeslist

  DHC werd (en wordt na vandaag) door velen gezien als een van de promotiekandidaten. De afgelopen weken lieten zij punten liggen waar dat niet verwacht werd. Met name het gelijke spel tegen Groeneweg was verrassend. V.O.C. won daar vorige week immers zeer gemakkelijk.

  Gezien het vertoonde spel vorige week was het logisch dat trainer Mark Weel dezelfde elf de wei in stuurde (kun je dat eigenlijk zeggen als je op kunstgras speelt?)
  DHC begon beter dan V.O.C. Wij speelden wat afwachtend, misschien mede door het felle optreden van de bezoekers. De combinaties waren goed en het werd als snel duidelijk waar het Delftse gevaar vandaan moest komen. Zoals al het gehele seizoen al staat onze defensie als een huis en als er dan eens iemand doorheen slipt dan heeft V.O.C. de onvolprezen Michiel Vis om de gevaren te bedwingen.
  In de eerste helft was het tweemaal een opzichtige defensieve slipper die DHC de kans op een goal gaf. Eenmaal ging de bal voorlangs ons doel en eenmaal greep Michiel bekwaam in.
  V.O.C. kreeg 1 geweldige kans: Yannick werd fraai diep gestuurd en mocht een een-tegen-een duel uitvechten met de Delftse keeper. De uitslag heeft al verteld wie dit duel gewonnen heeft.
  De andere mogelijkheden kwamen via 2 prima afstandsschoten van Pieter Beereboom, die net geen doel troffen.


  De DHC twitter meldde in de rust: "Rust in Rotterdam@VOCRotterdam @vvdhc met een stand van 0-0 @vvdhc oogt iets sterker maar de invloed van de wind is nog onduidelijk" En zo was het.
  Feyenoord bezorgde ons een extra lekker biertje in de rust. Juist toen scoorden zij 2 schitterende goals en leken PSV de eerste nederlaag van het seizoen toe te gaan brengen.
  Een voorbeeld voor onze mannen?

  De tweede helft gaf een wat evenwichtiger beeld, dan de eerste. Hoewel er steeds periodes waren dat of V.O.C. of DHC het betere van het spel had, was het eerlijker over de ploegen verdeeld. In de tweede helft waren de grootste kansen voor V.O.C. De meest beklijvende zullen we hier beschrijven (de overige zijn bij de Bloedhondenborrel achtergebleven)
  De fraaiste aanval kwam zonder meer door een prachtige no-look pass van Boris op Nico, die direct een ouderwets wegdraaiende voorzet op het hoofd van Yannick gaf. De toch nog moeilijke maar hard en goed gekopte bal ging maar juist naast het doel.
  Een van de andere grote kansen kwam van de voortdurend zeer gevaarlijke Robbert Stout, die met zijn snelheid en behendigheid niet te houden was. Over de linker flank kwam Robbert prachtig door en gaf op volle snelheid toch een schitterende voorzet die door Pieter net niet tot doelpunt gepromoveerd kon worden.

  Kwalitatief bleef de hele wedstrijd van een uitstekend niveau en dat is een compliment voor beide elftallen. Daarnaast, en dat is ook kwaliteit, was het sportief en respectvol naar elkaar. Dat tezamen met een uitstekende scheidsrechter maakte het, ondanks een gebrek aan doelpunten, een heerlijke wedstrijd om te volgen.

  Volgende week uit tegen Olympia in Gouda 14.00 uur.

  Opstelling V.O.C.
  Michiel Vis, Tom Wigmans, Stijn Houben, Martijn de Vries, Nico van Mechelen, Ivar Lammers (Max Driessen), Boris Polderman, Juanito Sequeiro (Dano Vloemans), Robbert Stout , Yannick Koevermans, Pieter Beereboom (Sebastiaan Quispel)