• Het kampioenschap!

  Sparta JO11-1 - VOC JO11-1 2-9 30 november 2019


  Vandaag stond het duel in het teken van het kampioenschap in de Hoofdklasse.
  De spanning was vooraf om te snijden, het sterke Excelsior’20 had namelijk evenveel punten, maar trad vandaag tegen een zwakkere tegenstander aan.
  Het zou vandaag dus op doelsaldo beslist gaan worden.

  Wij speelden tegen onze vrienden van Sparta en Excelsior’20 speelden uit tegen Xerxes.
  In het begin van het seizoen, op 7 september, wonnen wij maar net aan met 4-3 van Sparta. Maar wat is er in de tussentijd onder de leiding van Kevin veel veranderd. De jongens hebben een metamorfose ondergaan en spelen voetbal op een manier zoals ik maar bij 1 andere club in Nederland heb gezien.

  In de eerste helft spatte de drive en energie er bij de jongens vanaf. Na een ongelukkige 1-0 achterstand, schoot Ollie de bal heerlijk van rechtsachter helemaal naar voren, Niels pakte de bal op, passeerde een tegenstander en schoot jammer genoeg net naast.
  In een volgende aanval ontstond een corner, waarbij Joep met een precisie alla Ziyech de bal op het hoofd van Niels plaatste. Niels, die zich inmiddels heeft bekwaamd in de kunst van het koppen, kopte helaas net over. De ene aanval was nog niet voorbij of de volgende kondigde zich alweer aan. Ditmaal was het de beurt aan Floris, die met een Ronaldinho achtige trukendoos z’n tegenstander zo de Amazone instuurde. Deze waanzinnige actie eindigde op rechts bij Joep, die met een subtiele boogbal Julius wist te bereiken, waarna Julius op z’n Julius de bal feilloos in het net schoot, 1-1. Het kan niet anders dan dat Joep en Niels afgelopen woensdag naar de Champions league hebben gekeken, want wat vinden die 2 elkaar toch zo makkelijk, dit keer rondde Niels de pass op maat schitterend af met een halve omhaal, 1-2. VOC raakte op stoom en de trein was aan het denderen. De gretigheid straalde van de jongens af. Sem stond vandaag fantastisch te verdedigen, bij een aanval linksvoor voor ons doel, blokte hij de bal zo effectief dat de complimenten van z’n vader aan de overkant van het veld te horen waren. Maar ook die andere verdediger Lennard speelde een hoofdrol vandaag. Even raakte hij de bal aan met z’n hand, maar de scheidsrechter schonk gelukkig niet veel aandacht aan dit “de Ligt” momentje. De uiterlijke kenmerken zijn natuurlijk evident maar de speelstijl ook. Zoals de Ligt João Félix uit de wedstrijd speelde, zo maakte de directe tegenstander van Lennard ook weinig kans. Een pass van Lennard op Niels leidde tot een indrukwekkende rush van Niels, die zijn mooie actie met de 1-3 beloonde. Sjuul speelde ook vandaag een heerlijke wedstrijd, hij was vandaag de baas op het middenveld. Joep kreeg de bal van Sjuul op een presenteerblaadje gereikt, en schoot beheerst de 1-4 erin.
  Wat een verschil zagen we met de eerste wedstrijd tegen Sparta, Sparta wilde best voetballen, maar kwam er niet aan te pas. Lennard speelde zich in een volgende spelvoortzetting mooi vrij en gaf een schitterende pass op Valentijn, Valentijn ketste terug op Lennard die vervolgens Mat vond. Mat, die de eerste helft ook top stond te spelen draaide zich vrij en scoorde de 1-5. Bij de volgende aanval was Mat ook betrokken, hij gaf een splijtende pass door het midden naar Valentijn, die in eerste instantie op de vuisten van de keeper schoot. Met een enorm doorzettingsvermogen gaf Valentijn zich niet gewonnen en veroverde de bal opnieuw, waarna hij de frustratie van z’n eerder gemiste kans van zich af schoot, 1-6!
  Rust.
  Om kampioen te worden moest minimaal met 7 doelpunten verschil gewonnen worden. De jongens waren dus goed op koers.
  Het begin was weer voor de zeer sterk spelende Ollie, samen met Stijn ketste hij er flink op los, de bal belandde bij Valentijn, die de bal hard wilde voorzetten. De tegenstander was hier helemaal niet op voorbereid en schoot de bal zo in eigen doel. Wat een meevallertje, 1-7. Lennard stond in de 2e helft puik te keepen. Aan de 2-7 kon hij dan ook niets aan doen. In de opbouw gooide hij de bal naar Mat, Mat gaf een lange pass op Valentijn, die vervolgens met een heerlijke boogbal de keeper volledig verraste en daarmee het mooiste doelpunt van de dag maakte, 2-8. Nog 1 doelpuntje was er nodig. En toen kwam de voetballer die als enige z’n mouwen had opgestroopt in beeld. Precies, het was Stijn die na een corner de 2-9 erin schoot. Wat een apotheose!
  Excelsior’20 bleek later niet genoeg doelpunten tegen Xerxes gemaakt hebben en daarmee werden de jongens winterkampioen in de Hoofdklasse! Wat een prestatie. Dit zullen de jongens (en ouders) niet snel gaan vergeten.

  Alle eer aan Kevin die een geweldige prestatie heeft neergezet door van de jongens een swingende voetbalmachine te maken!

  En nu… feestje vieren en lekker uitslapen……