• Een week nadat V.O.C. vergat zichzelf voor goed spel te belonen in de uitwedstrijd bij Halsteren, werd oude bekende Moerse Boys wél slachtoffer van de Rotterdamse dadendrang. Op het eerste kwartier na was V.O.C. heer en meester, voetbalde goed, werkte keihard en won dan ook volkomen verdiend met 2-0.

  (Verslag loopt door onder de video)

  Het was derhalve eigenlijk extra triest dat deze wedstrijd zonder publiek moest worden afgewerkt. De huidige coronaregels schrijven voor dat supporters bij geen enkele sportwedstrijd welkom zijn. Tegenstander Moerse Boys kennen wij nu juist als een gezellige vereniging, met een fanatieke, sportieve en grote supportersschare. De vorige ontmoetingen in de eerste klasse kenmerkten zich dan ook door een goede sfeer langs de lijnen en spannende wedstrijden daarbinnen. Nu waren er van beide clubs noodgedwongen slechts een handvol bestuursleden en commissieleden aanwezig. Het was een treurige aanblik, die tenminste de komende twee speelweekenden helaas niet zal veranderen. Wel had een groepje V.O.C.-supporters een mooi plekje aan de andere kant van de sloot langs de Doenkade ontdekt. Ruim buiten het V.O.C. terrein, zodat de wedstrijd daar ‘legaal’ kon worden gevolgd en de spelers toch nog op wat aanmoedigingen konden rekenen. Deze diehards werden na de wedstrijd nog door het team bedankt met een warm applaus.

  Dan de wedstrijd: Die begon V.O.C. verre van goed. De eerste twintig minuten deden meer denken aan de dramatisch verlopen pot tegen Orion thuis, dan de goede wedstrijd van vorige week bij Halsteren. Gelukkig stak Moerse Boys vandaag simpelweg niet in beste vorm en wist het van dat matige Rotterdamse begin niet te profiteren. Welgeteld één kans leverde het de bezoekers op, na een minuut of twintig. Keeper Tijs te Duits stond gelukkig goed gepositioneerd om een achterstand te voorkomen en de rebound werd een afzwaaier die naast zijn doel verdween.

  Deze kans voor de Brabantse tegenstander bleek direct de definitieve wake up-call voor V.O.C. Plots trok de ploeg van trainer Mark Weel het initiatief naar zich toe en gaf dat de gehele wedstrijd niet meer uit handen. Het leverde kansen op, die gingen er lang niet allemaal in. En de bal die er wel in ging, was eigenlijk niet eens echt een kans. Wouter van der Loo kreeg de bal met meerdere tegenstanders om zich heen, maar speelde zich met snelle voetbewegingen schitterend vrij en schoot de bal vervolgens van grote afstand snoeihard in de kruising. Een werkelijk weergaloos doelpunt!

  V.O.C. kreeg vleugels door die wereldgoal en beet zich steeds verder vast in Moerse Boys. Wouter had die goede fase nog voor rust kunnen bekronen met de 2-0, maar nu raakte hij de bal verkeerd. De kansen bleven ook na rust komen en het enige dat V.O.C. zichzelf nog kon verwijten was dat de beslissing zo lang op zich liet wachten. Dat had ook tot gevolg dat een verkeerd vallende bal altijd nog een gestolen puntje voor Moerse Boys op zou kunnen leveren. Een kans kregen de gasten inderdaad nog, in minuut 84. Gelukkig stond Tijs opnieuw goed gepositioneerd en kon hij de bal keren. Even later viel de verdiende goal van V.O.C. dan alsnog. Na een mooi uitgespeelde aanval kon invaller Raoul Kertodikromo van dichtbij binnenschieten voor 2-0. Even daarna vond de uitstekend leidende scheidsrechter het genoeg voor vandaag en kon V.O.C. de eerste overwinning van het seizoen bijschrijven.

  Een overwinning die ook psychologisch van groot belang is, want na een prima wedstrijd opnieuw geen drie punten halen, daarvan zou de moed toch wel enigszins in veel V.O.C-schoenen zijn gezakt. Vier punten heeft V.O.C. nu in totaal behaald na vijf wedstrijden in de hoofdklasse B. Zeker als we hierbij aantekenen dat V.O.C. onog altijd vijf belangrijke spelers door blessures moest missen, durven wij de voorspelling aan dat er óók in het vervolg van dit seizoen nog veel moois in het vat zit!

  Volgende week vervolgt V.O.C. 1 de competitie bij hoogvlieger SV Meerssen, nabij Maastricht. Als deze wedstrijd ergens online te volgen is, communiceren wij hierover via site en social media.

  Opstelling V.O.C.: Tijs te Duits; Nico van Mechelen, Wessel Verhaar, Stijn Houben, Kas Dullemans; Boris Polderman, Yannick Koevermans, Wouter van der Loo (Raoul Kertodikromo); Joost van der Wal (Joe Thomas), Sebas Quispel, Bas van der Storm.