• De aangescherpte coronamaatregelen maakten dat de wedstrijd tussen twee van de drie oudste clubs in de hoofdklasse A, die anders toch een flinke schare publiek op de been had gebracht, letterlijk voor een handjevol mensen gespeeld werd.

  In vergelijking met de vorige zeer succesvolle wedstrijd, tegen TOGB, trad V.O.C. met een bijna ongewijzigd elftal aan. Alleen linksback Nico van Mechelen was afwezig, hij werd vervangen door Sebastian Poggio.

  De eerste twintig minuten waren voor V.O.C. De meeste combinaties waren vlot en verdedigend hadden de onzen het allemaal goed voor elkaar. Dit overwicht resulteerde in twee goede kansen, waarvan die voor Wessel de grootste was en uit een fraaie aanval kwam. Naarmate de eerste helft vorderde kwam HBS beter in het spel. Ook dit leverde enkele redelijke mogelijkheden op. De brilstand met de rust was een goede weergave van het spelbeeld. Het enige onderscheid tussen de twee ploegen was het geluid dat de HBS’ers maakten na enkele (vermeende) overtredingen. De overigens voortreffelijk fluitende scheidsrechter liet zich hierdoor nog wel eens leiden bij zijn beslissingen. Door dit geschreeuw zal in de vogelwijk wel een sherryglaasje omgestoten zijn deze middag.

  In de tweede helft was HBS veel feller en het spel voltrok zich vooral op de V.O.C.-helft. Vooralsnog hield de verdediging de Haagse aanvallers buiten het zestienmetergebied, maar naarmate de tweede helft vorderde kwamen ze toch steeds dichterbij. De gevaarlijkste aanvaller van HBS, nota bene een voormalig speler van onze buurtgenoot Leonidas, werd goed aangespeeld in het strafschopgebied, kreeg wat ruimte en benutte deze optimaal. Een ferm en gericht schot in de verre hoek liet Tijs kansloos. Nog geen 3 minuten daarna leek het pleit beslecht. Een prachtige diepe bal werd niet goed beoordeeld in de verdediging; de aangespeelde aanvaller kreeg alle gelegenheid een haakse voorzet af te leveren die vervolgens in het lege doel geschoven kon worden.

  V.O.C. was onmachtig nog iets aan de stand te veranderen. HBS maakt nog twee, overigens fraaie, goals en won zodoende verdiend. Op het einde meende een HBS-er nog een openstaande rekening met Kas te moeten vereffenen en schoffelde hem hardhandig onderuit. Als een rechtgeaarde Rotterdammer liet Kas dit niet op zich zitten en reageerde. Onvriendelijkheden, veel praatjes over en weer. Wat zijn we daar toch allemaal, V.O.C. en HBS, goed in. De scheidsrechter floot wijselijk af. Helaas geen mogelijkheid om na afloop alles met elkaar af te pilsen. Dat moeten V.O.C.’ers en HBS’ers toch kunnen doen samen.

  Volgende week zondag vervolgt V.O.C. de competitie, thuis tegen Alcides. Maar eerst komt donderdag om 20.00 nog eersteklasser CVV Zwervers op bezoek, in het kader van de districtsbeker. Er bij beide wedstrijden nog steeds geen publiek toegestaan, dus zult u het moeten doen met de livebeelden van V.O.C.-TV.

  Opstelling: Thijs te Duits, Kas Dullemans, Erwin Nuytinck, Martijn de Vries (Fedor Warmenhoven), Sebastiaan Poggio (Jeroen Straetemans), Yannick Koevermans, Wouter van der Loo (Joost van der Wal), Boris Polderman, Bas van der Storm (Dano Vloemans), Wessel Verhaar, Teun van der Donk.