• Wij ontvingen het droevige bericht dat op 6 maart 2020 is overleden ons lid Gé Dobbinga. Gé heeft de leeftijd van 86 jaar bereikt. Hij is legendarisch binnen V.O.C. door zijn zeer lange actieve sportcarrière als keeper. Zijn overlijden heeft publieke belangstelling gekregen door het feit dat hij (naast andere complicaties) ook besmet was met het coronavirus.

    Gé kwam zo nu en dan nog kijken bij het eerste voetbal elftal en zo was hij onder andere getuige van de kampioenswedstrijd in 2019 van ons eerste voetbalelftal. Uit het verslag van die wedstrijd citeren wij:

    ‘Het was goed te zien dat ook velen die wij niet wekelijks op V.O.C. zien, het reisje naar Rotterdam west hadden gemaakt. Onder andere V.O.C. recordhouder Gerard (Gé) Dobbinga (86 jaar oud inmiddels), de man die 400 ½ wedstrijd, en dat zijn alleen competitiewedstrijden, voor V.O.C. speelde, was uit de Hoekse waard gekomen om zijn club nog een keer kampioen te zien worden. Helaas is de foto met de 3 beste keepers die V.O.C. ooit gehad heeft (Gerard Dobbinga, Rob de Widt en Michiel Vis) niet gemaakt, maar bij de reünie volgend jaar gaat dat zeker gebeuren.’

    Helaas zal deze in het verslag aangekondigde foto niet meer kunnen worden gemaakt.

    Wij wensen zijn familie en vooral zijn broer Dé (die nog heel vaak naar ons eerste voetbalteam komt kijken) veel sterkte bij het verwerken van het verlies van Gé.

    Het bestuur