• 16 november 2019

  Excelsior JO11-2 – VOC JO11-1 1-7

  Na een zeer spannende door de weekse bekerwedstrijd tegen de Zwaluwen, waarbij de jongens de beste wedstrijd van het seizoen tot nu hebben gespeeld en op koers zijn voor de 3e bekerfinale in 3 jaar tijd, stond vandaag alweer een mooie uitdaging op het programma.
  Vandaag moest gespeeld worden tegen niemand minder dan het selectieteam van Excelsior.

  Het werd een pittige wedstrijd waarbij de scheidsrechter ofwel niets in de gaten had, ofwel vrij veel door liet gaan. Het begin was voor VOC. Stijn begon vandaag op rechts en speelde daar een goede wedstrijd. Met een passeerbeweging die er voor het oog wel heel makkelijk uitzag, maar technisch gezien onuitvoerbaar leek, passeerde hij logischerwijs z’n tegenstander en knalde vervolgens de bal tegen de handen van de keeper. Niels was de rots in de branding op het middenveld, hij stoorde vandaag de Excelsior aanvallers zeer effectief. De meeste aanvallen van Excelsior liepen dan ook stuk op het middenveld. Lukte het Excelsior wel om het middenveld over te steken dan waren Sem en Lennard daar, die ervoor zorgden dat Excelsior niet verder kwam. De eerste helft was een technisch schaakspel. Het leek dan ook voor de rust 0-0 te worden. Totdat de brille van Joep tot leven kwam, wonderschoon krulde hij de bal met een boog in de rechter bovenhoek, 0-1!
  Rust

  In de rust heeft Kevin de spelers het advies gegeven om meer ruimte op het veld te creëren en om de bal met zo’ n vaart rond te spelen dat de tegenstander geen vat meer op de bal zou krijgen. De opdracht werd begrepen en onze keep Niels schoot de bal naar Lennard, Lennard schoot de bal door naar rechtsvoor Ollie, Ollie gaf vervolgens een steekpass op Valentijn, die als een echte spits de 0-2 erin schoot. Na een volgend één-tweetje tussen Julius en Valentijn, werd de 0-3 er vakkundig in geschoten. Excelsior scoorde in de tussentijd de 1-3. De volgende aanval was om te smullen, Niels schoot uit op linksachter Stijn, Stijn wist linksvoor Joep te bereiken, Joep zag Valentijn vrijlopen, zijn pass bereikte Valentijn. Het schot van Valentijn werd tot hoekschop verwerkt. Joep schoot de hoekschop vervolgens in de voeten van de vrijlopende Sjuul, die met veel passie de 1-4 erin schoot. De invallers Floris, Mat en Sem stonden in de tussentijd te trappelen om ook mee te doen. Na de wissel kreeg Mat de bal te pakken, hield het overzicht en met een pass door het midden wist hij Julius te bereiken die prachtig en beheerst voor de 1-5 zorgde. Het publiek werd wederom getrakteerd op een heerlijke wedstrijd, Sem vocht pittige duels uit met z’n tegenstander, veroverde op de hem kenmerkende manier de bal, passte de bal op Ollie, die de bal hard op de buikspieren van Floris schoot. Door met z’n buik handig te draaien stuurde Floris de bal door naar Julius, die de bal vervolgens vakkundig in het net wist te werken, 1-6. De mooiste aanval van vandaag begon op links en eindigde op rechts, Ollie op Mat, Mat op Valentijn en Valentijn naar Julius, 1-7, een klassiek diagonaaltje (zoals ze bij FEBO zouden zeggen). Een warm applaus kwam het team ten deel en zelfs de KNVB scout stond te klappen. Deze climax was dan ook het slot van een excellente wedstrijd, waarbij de teamspirit de grote winnaar was.