• Onze hoofdmacht moest deze zondag aan de Oude Meerdijk in Emmen spelen. Dat betekent kunstgras in een gezellig stadion. dat moet goed komen. Dat liep even anders. Het veld van V.V. Emmen ligt net naast het stadion van de BVO Emmen en heeft een natuurgrasveld dat geen recht doet aan de agrarische kwaliteiten die wij de Drenthen toedichten. In het knusse jaren 70 clubhuis hadden zich zo’n dertig mensen verzameld die met ons de wedstrijd gingen bekijken.

  Emmen speelt het spel dat past bij deze omstandigheden. Achterin een paar stevige verdedigers die zonder veel opsmuk hun taken uitvoeren. Duels winnen en opruimen die ballen. Het middenveld en de voorhoede moeten vervolgens de ballen voorin winnen/houden.

  V.O.C. wil graag combineren van achteruit en dat viel niet mee op dit veld en tegen dit team. Al snel kwamen wij op achterstand. Een aanval over links en de bal het strafschopgebied in. Warempel daar staat er een helemaal vrij en die wist ook prima om te gaan met de geboden ruimte. Ineens stonden wij met 1-0 achter en het voelde alsof de wedstrijd nog nauwelijks begonnen was. Inmiddels zijn wij gewend achterstanden om te buigen dus de rest van de eerste helft speelde zich vooral op Emmens helft af. Het repareren van de achterstand ging vrij snel. Een corner bleef een beetje hangen tussen een aantal spelers en Wessel kon juist voldoende snelheid aan de bal geven om deze langs de grabbelende  Emmen keeper te krijgen. De scheidsrechter en grensrechter zagen de bal achter de lijn (gelukkig). De Emmen spelers twijfelden en lieten dit horen. Begrijpelijk. Het was niet heel erg duidelijk. Niettemin: 1-1

  Ongeveer het enige overige wapenfeit namens Emmen leverde een corner op. Daar was weer een voetballesje te leren. De casus: een verdediger die bij de eerste paal staat, de bal laat gaan en ‘keeper!’ roept. Aan de kant stonden een paar goede schippers (oud-keepers) die in koor zeiden ‘dat maakt hij zelf uit, of de bal voor hem is’. Enfin: 2-1 Opnieuw in de achtervolging. Tot de rust een aandringend V.O.C. met mogelijkheden, maar (te) weinig grote kansen.

  In de rust bier tegen prijzen van de Randstad, maar wel in plastic bekers.  De frites waren dan wel weer lekker knapperig.

  In de tweede helft met volle kracht voor de gelijkmaker en misschien zelfs wel een winnende treffer. Het spelbeeld was hetzelfde als in de eerste helft. Onze mannen waren vooral aan het aanvallen. De meeste van deze aanvallen smoorden eigenlijk op de rand van het vijandelijke strafschopgebied. De drukte daar maakte dat er weinig ruimte voor schoten was en de combinaties lukten eenvoudigweg niet.

  De mooiste aanval eindigde in een voorzet van Boris die onzelfzuchtig door Yannick terug voor het doel gekopt werd, waar Wouter een paar centimeter tekort was of kwam, waardoor hij de bal niet genoeg naar beneden kon koppen.

  Wat daarna gebeurde mag ook bijzonder genoemd worden. De hierop volgende achterbal werd zoals voortdurend met volle kracht naar voren gejankt en dat daar verscheen ineens een aanvaller alleen voor Tijs zonder dat er iemand aan de bal geweest was. Tijs greep, volgens de uitstekend fluitende scheidsrechter, iets te gretig in en wij kregen tot overmaat van ramp ook nog een penalty tegen. De druistige Tijs liet zich echter niet verschalken en redde fraai. De laatste minuten drongen de rood-zwarten nog flink aan maar het lukte niet de gelijkmaker te vinden.

  Ze zeggen wel eens dat de thuisreis lang is na een nederlaag. Dat geldt niet alleen voor de spelers. Overigens is het sentiment bij de Emmenaren ten aanzien van de reistijden dit jaar niet anders dan bij de onzen. Hopelijk wordt dat snel anders en dat heeft wat ons betreft niets met hun gastvrijheid te maken.

  Volgende week 2 wedstrijden: zaterdag om 14.00 uur Be Quick thuis met na afloop de presentatie van het lustrumboek, natgemaakt met een drankje.

  Maandag (2e paasdag) weer thuis, tegen HBS. Aanvang 14.00 uur

  Doelpunt V.O.C.: Wessel Verhaar

  Opstelling: Tijs te Duits, Kas Dullemans (Jeroen Straetemans), Erwin Nuytinck (Sjors Lankhaar), Bryant Varela, Nico van Mechelen, Boris Polderman, Yannick Koevermans, Nito Sequeira (Wouter van der Loo), Bas van der Storm, Wessel Verhaar (Sebastiaan Quispel), Xavier Wiersma (Fedor Warmenhoven)