• VOC MO15-2 – PPSC MO15-2 4-1

  Het was fris vandaag op en langs het veld. De meiden van VOC slaagden er echter in het publiek te verwarmen met een prima wedstrijd met ook nog eens een heel mooi resultaat. In deze kraker in de onderste regionen van de competitie was het erop of eronder. Op een korte periode in de tweede helft na domineerde VOC het spel en stapte dus meer dan terecht als winnaar van het veld.

  De dames begonnen meteen al lekker fel met Yelina weer in de spits. Zij was ook verantwoordelijk voor het eerste schot op doel van PPSC. De bal zeilde rakelings over de kruising. VOC zette steeds goed druk en zorgde ervoor dat PPSC niet echt aan het voetballen toe kwam. Het overwicht leidde tot diverse kansjes. Heel af en toe kwam PPSC eruit. Met Marel als laatste vrouw op het middenveld en Lisa als ‘echte’ laatste vrouw was er echter voor PPSC weinig eer te behalen. Slechts één keer kwamen ze er door. De dames van VOC zetten daar de nodige echte kansen tegenover. Schoten van Neeltje, Verne en Sofia werden net geen doelpunt. Na een splijtende pass van Sofia maakte Gaby wel de 1-0, een dik verdiende voorsprong. Met die stand gingen de meiden rusten.

  Na de rust was het even wat rommeliger. PPSC drong wat aan en kreeg ook kansjes. Aan de andere kant plaatste Lisa de bal uit een vrije trap net iets te hoog, de lat redde PPSC. Nadat Wendy eerst nog een tweetal goede reddingen had, was een schot uit een scrimmage haar helaas te machtig. Op een schot in de korte hoek vlak daarna had ze echter weer een prima antwoord. Dit was het sein voor VOC om zich te herpakken. De dames begonnen weer te voetballen. Na goed doorlopen van Betsy maakte PPSC bijna een eigen doelpunt, de bal rolde centimeters naast. VOC kreeg dus weer duidelijk de overhand en dat leidde tot nieuwe kansen. Sofia rondde bekwaam een mooie solo door het midden af. Met haar 2-1 was het verzet van PPSC zo goed als gebroken. Yelina deed vervolgens een stevige duit in het zakje door uit een afgeslagen vrije trap vanaf rechts de keepster en verdedigsters van PPSC in de korte hoek te verrassen, 3-1 dus.

  De verdediging, in wisselende samenstelling, bleef de boel prima onder controle houden. En ook het middenveld van VOC was oppermachtig. Er kwamen nog meer kansjes, onder andere voor Mariza. De 4-1 was een coproductie van Neeltje en Gaby. Een laag schot van Neeltje was de keepster te machtig en de bal rolde langzaam door richting (of over?) de doellijn. Om er zeker van te zijn dat een eventueel aanstormende verdedigster de bal niet nog zou wegwerken, gaf Gaby de bal nog een subtiel tikje.

  Een prima uitslag dus na een prima wedstrijd. Het team en de beide coaches mogen trots zijn. De laatste plaats is uit zicht en wie weet wat er de komende weken nog in het vat zit. Als de dames voetballen als vandaag, dan is er veel mogelijk.

  Fijn weekend allemaal!