• Na een kwartier in de tweede helft vroeg een V.O.C.-supporter zich langs de lijn hardop af wat er in de rust in de thee van de Rotterdammers had gezeten. Een vraag die gerechtvaardigd was, want het spel van V.O.C. leek in de tweede helft eigenlijk nergens meer op. Daardoor werd met 2-1 verloren bij een kansen missend SJC, terwijl na 45 minuten nog een 0-1 voorsprong op het scorebord stond.

  De eerste helft is nog van een zeer behoorlijk niveau en V.O.C. heeft daarin het beste van het spel. SJC speelt zeer verdedigend en loert op de counter. Een paar keer worden ze daarmee gevaarlijk, maar de grootste kansen zijn voor de bezoekers. Na een half uur levert dat een voorsprong op: Bas van der Storm zet vanaf de achterlijn goed voor en Wessel Verhaar schiet gedecideerd in bij de tweede paal.

  V.O.C. heeft daarna een periode duidelijk de overhand en krijgt een aantal mogelijkheden om de score te verdubbelen. Dat gebeurt helaas niet en zo breekt de rust aan met een magere 0-1 voorsprong. Martijn de Vries botst in de slotfase van de eerste helft met een tegenstander en loopt daarbij een vervelende hoofdwond op. In de rust moet hij daarom vervangen worden door Xavier Wiersma. Sebastián Poggio neemt de linksbackpositie over van Martijn.

  Na rust is V.O.C. nogmaals dicht bij 0-2 als Wessel de ver uitgekomen keeper het nakijken probeert te geven met een schot van grote afstand. De bal is goed geplaatst, maar net niet goed genoeg, want slechts het zijnet wordt getroffen. Daarna neemt SJC de wedstrijd ineens volledig over en komt V.O.C. er niet meer aan te pas. In korte tijd wordt de 0-1 voorsprong weggeven en staat het 2-1 voor de thuisploeg.

  V.O.C. mag van geluk spreken dat het daar vervolgens bij blijft. Als het vizier bij de voorwaartsen van de Noordwijkers op scherp had gestaan, was een nog veel minder dragelijke eindstand op het wedstrijdformulier verschenen. Van een off-day kunnen we niet spreken, want de eerste helft was zo slecht nog niet. Maar dat de tweede helft de slechtste was die wij dit seizoen hebben gespeeld, dat is wel zeker.

  V.O.C. maakt nu, net als SJC, deel uit van een enorme middenmoot. Eigenlijk behoort alleen de ongenaakbare koploper Hoogeveen daar niet toe, de rest van de ploegen staan bij elkaar in de buurt en lijken ook allemaal van elkaar te kunnen winnen. Dat bewijst bijvoorbeeld vandaag de zege van Emmen (voor vandaag stonden zij laatste) op nummer twee TOGB.

  Een spannend seizoen ligt dus nog in het verschiet! Voor V.O.C. gaat dat seizoen volgende week verder met een thuiswedstrijd tegen RKAVV. We hopen op uw steun!

  Opstelling V.O.C.: Tijs te Duits, Martijn de Vries (Xavier Wiersma), Boris Polderman, Erwin Nuytinck, Teun van der Donk, Fedor Warmenhoven, Yannick Koevermans, Wouter van der Loo (Nito Sequeira), Sebastián Poggio, Wessel Verhaar, Bas van der Storm.