• De laatste loodjes wegen het zwaarst: corona update

 • Nu er weer verdere versoepelingen zijn aangekondigd, was het ook weer aan het bestuur, de coronacommissie en de barcommissie om na te denken over hoe we dit bij VOC gingen vormgeven.

  Enorme inzet, maar ook strubbelingen
  De coronacommissie is al meer dan een jaar actief om er voor te zorgen dat alle VOC’ers zo goed en zo kwaad als het kan, kunnen voetballen en cricketen. Ook de (jeugd)voetbalcommissie en de (jeugd) cricketcommissie hebben alles op alles gezet om onze leden zoveel mogelijk te laten spelen. Waar dat voor de laatste commissies vooral gaat over wat wel kan, moet de coronacommissie al een jaar vooral toezien op wat niet kan. En dat is een heel lastige taak.

  Verreweg de meeste ouders, kinderen en volwassen leden hebben begrip voor de situatie en houden rekening met de omstandigheden. Trainers en coaches hijsen zich elke week weer netjes in gele of oranje hesjes en managers zorgen dat er maximaal 3 ouders bij zijn als begeleiders. En de overige ouders… die staan allemaal netjes te wachten tot hun kinderen weer bij ze worden afgeleverd. Trainers van volwassen teams wringen zich in allerlei bochten om in groepjes van 4 en met 1,5 meter afstand toch nog leuke trainingen te geven. Bedankt iedereen!

  Toch zijn er altijd mensen die een weerwoord hebben of proberen de regels te omzeilen. Zij denken: ‘och wat kan het schelen als er voor één persoon een uitzondering is’. Maar voor de corona coaches levert dit iedere keer weer een vervelende situatie op. Want zij moeten aangeven dat het niet mag. En we kunnen uit ervaring vertellen: dat voelt niet lekker! Maar het moet gebeuren en de dank is dan ook groot aan alle coronacoaches die elke week weer aan de poort staan om te zorgen dat alles in goede banen loopt.

  Wat kan er weer
  Naar aanleiding van de laatste update van het kabinet, is er weer meer mogelijk. Zo mogen de volwassenen eindelijk weer in groepen van maximaal 30 personen trainen. Hier moet wel zo veel als mogelijk de 1,5 meter nog steeds in acht gehouden worden. Daarnaast mag de jeugd weer in de hal trainen. Dat is voor de cricketjeugd heel fijn, want met het regenachtige en koude weer van de laatste tijd, zijn de bat en de bal niet te hanteren. Verder zal het parkeerterrein, met uitzondering van de woensdagen en de zaterdagen, weer open zijn. Op de woensdagen en de zaterdagen houden we het nog even gesloten omdat er dan heel veel jonge voetballertjes zijn en we graag het overzicht houden. Vanwege de strenge regels, kan het terras helaas nog niet open. Wel bereidt de barcommissie zich voor om te zorgen dat, zodra er verdere versoepelingen zijn, we wel weer vol aan de bak kunnen! Wil je hier aan bijdragen, dan horen we dit graag, want de barcommissie zoekt nog leden…

  Laatste loodjes
  Nog even wachten dus voordat we weer volledig open kunnen. We willen graag iedereen bedanken voor het geduld en enthousiasme in deze corona tijd. Mocht je iets leuks willen organiseren op VOC dan juichen we dat toe. Wel vragen we vantevoren even overleg met de coronacoördinator van het bestuur, zodat alles in goede banen geleid kan worden, en alle leden van VOC zoveel mogelijk kunnen voetballen en cricketen!

  Tot snel op VOC,

  De Coronacommisie en namens het bestuur, de coronacoördinator (Masja Zandbergen , 06-21584637)