• De aankondiging van de KNVB dat de Regiocup voor de jeugd toch door zou gaan was enigszins chaotisch. Berichten in de Voetbalapp wisselden elkaar af; wedstrijden ingepland, dan weer verschoven en dan weer tot veler teleurstelling gecancelled. Maar het goede nieuws was natuurlijk dat er weer gevoetbald kan worden tegen teams van andere clubs. De interne competitie was een geweldige alternatief na het stilleggen van de competitie tijdens de pandemie. Iedereen was al lang blij dat de jeugd op zaterdag toch de wei in kon, al was het maar tegen elkaar. JO08-04 tegen de MO015-01; het maakte niet uit. Er werd met plezier gevoetbald en de korfbaluitslagen waren niet van de lucht. We waren lekker buiten op zaterdagochtend en konden fijn een balletje trappen in wedstrijdverband. 

    Toen kwam het verlossende bericht, zaterdag 5 juni gaat de Regiocup van start! Maar liefst 33.000 teams spelen om de Cup over vier speelrondes. Dat is het idee althans, want sommige clubs hebben zich te elfder ure toch weer teruggetrokken, waardoor uiteindelijk niet iedereen die vier wedstrijden kan spelen.

    Het was best spannend hoe het logistiek zou verlopen. De afgelopen maanden is iedereen op V.O.C. onderhand wel gedrild in de regels rondom Corona, maar nu kwamen tegenstanders weer letterlijk op bezoek op de Hazelaarweg. Aan de poort bij V.O.C. de vertrouwde gezichten en lang verhaal kort: alles liep gesmeerd. Bezoekers meldden zich netjes, hesjes aan, teams naar binnen en naar het veld. Iedereen had er zichtbaar zin. Echte tegenstanders met oprechte wedstrijdspanning op hun gezichten. Hier hebben we met z’n allen ruim acht maanden naar uitgekeken. Een bonte stoet van teams van diverse clubs uit onze regio haastten zich naar het veld. Alexandria’66, BVCB, TOGB, Blijdorp, Excelsior, Neptunus, allemaal waren ze weer van de partij en het zag er vertrouwd uit.

    Een rondje langs de velden leverde mooie beelden op. Alexandria’66 was al met z’n selectie voor volgend seizoen aangetreden. Onze JO10-1 had geen genade; 38-0. De JO9-03 had een spannende pot tegen tegen de JO9-05 van TOGB die uiteindelijk in een 6-4 voor V.O.C. geslecht werd. Hetzelfde beeld bij de MO11-2 die tegen Spirit moesten aantreden. In een zeer aantrekkelijk en spannend duel gingen de meiden van V.O.C. er met de buit vandoor: 3-2.

    De kop is er af, de Regiocup is van start en de eerste uitslagen staan op het bord. Nog drie speelrondes te gaan voordat we weten welke teams van V.O.C. de beker omhoog mogen houden. In de digitale VOCabulaire zullen we verslag doen van deze spelrondes dus hou de site en de socials goed in de gaten.