• V.O.C. –  SJC:  2-1

  Hoewel V.O.C. afgelopen week volgens het AD niets meer had om voor te spelen, wist het elftal zelf wel beter: bij een nederlaag vandaag zou het gevaarlijk dicht bij de gevreesde 13e positie komen.

  Een stel overijverige sproeiers zorgden ervoor dat de wedstrijd tien minuten later begon, met V.O.C. dat  de eerste helft het doel aan ‘the airport end’ diende te verdedigen. Best apart, net zoals het even wennen was om te zien dat Nito door de afwezigheid van de volledige familie Verhaar én Bas v.d. Storm de spitspositie was toebedeeld.

  Er waren nog geen drie minuten gespeeld of SJC had op voorsprong moeten komen. Vanaf rechts werd hun spits in een riante scoringspositie gebracht, maar zijn volley eindigde tot opluchting van de roodzwarten over de lat en tegen de ballenvanger. 5 minuten daarna was het aan de andere kant wél raak: een prima steekpass van Wouter v.d. Loo zette Nito Sequira oog in oog met de keeper. Nito deed waar hij vandaag voor was ingehuurd en scoorde uiterst beheerst. Wie gedacht had dat V.O.C. door zou drukken, kwam bedrogen uit. SJC trok het initiatief naar zich toe en V.O.C. kwam er even niet aan te pas. Het is dat Tijs zich zo groot maakte dat de SJC-spits zich gedwongen zag te hoog te mikken, want anders was het halverwege de eerste helft al gelijk geworden. V.O.C. herpakte zich daarna en Tim Zeller had na een fraaie combinatie de voorsprong bijna uitgebouwd en een schot van Wouter na een snel genomen vrije schop raakte de buitenkant van de paal. Zoals wel vaker dit seizoen kwam de tegentreffer uit de lucht vallen. De linkerspits van SJC kon zomaar opstomen richting Tijs, die manhaftig ingreep, maar niet kon voorkomen dat de van zijn lichaam terugkaatsende bal voor de schietgrage voeten van de vijand kwam: 1-1. Niet fijn, zo net voor rust.

  Direct na de onderbreking kreeg V.O.C. na een onbehouwen actie een vrije trap te nemen op de rand van het strafschopgebied. Het schot ging via de muur rakelings naast. Daarna golfde het spel op en neer en hoewel SJC bij lange na niet de felheid etaleerde die V.O.C. in de uitwedstrijd op de knieën bracht, moest Tijs opnieuw handelend optreden om een achterstand te voorkomen.

  Halverwege de tweede helft toonde Nito opnieuw zijn waarde door Tim met een prachtige pass in stelling te brengen. Tims doelpunten mogen dan niet altijd spectaculair zijn, hij staat héél vaak op de juiste plek: 2-1!

  V.O.C. bracht zichzelf de afgelopen weken in de slotfase nogal eens in de problemen – met onnodig puntenverlies tot gevolg. Het was daarom niet verwonderlijk dat de geharde supporters nog niet helemaal gerust waren op de goede afloop en zij kregen gelijk: het scorebord had de negentig minuten al aangetikt toen de assistent-scheidsrechter bij (weer) een gevaarlijke SJC-corner een overtreding binnen ‘de zestien’ meende te constateren: de scheidsrechter, die net als het voltalige balkon het voorval was ontgaan, legde de bal op de stip. Tijs ranselde de penalty echter prachtig uit de hoek, waarmee de overwinning leek veiliggesteld. De wedstrijd was echter nóg niet gespeeld; Nito uitte nogal overbodig zijn ongenoegen over de toegekende strafschop in de richting van de arbitrage en ontving zijn tweede gele kaart. Nog één keer zette SJC aan, maar direct nadat een vlammend schot uiteenspatte op de lat boven Tijs, werd er afgefloten.

  V.O.C. bewees zichzelf met deze overwinning een goede dienst en is nu vier punten los van de 13e plaats. Er resten echter nog drie wedstrijden tegen teams die alle nog (om uiteenlopende redenen) belangen hebben: volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Velsen, dat directe degradatie moet proberen te voorkomen, de week erna krijgen we thuis RKAVV, dat nog in de race is voor het kampioenschap, en tot slot gaan we naar Heino, dat na een dramatische start bovenaan staat in de 3e periode.

  Opstelling: Tijs te Duits, Joost v.d. Loo, Kas Dullemans, Erwin Nuytinck, Nico van Mechelen (90: Tom Wigmans), Yannick Koevermans, Wouter v.d. Loo (85: Derek Tempelman), Boris Polderman (87: Bryant Varela), Nito Sequira, Ruben Monteiro Souares (87: Matthijs v.d. Bosch), Tim Zeller