• Je eerste cricketwedstrijd!

  Yes we mogen eindelijk weer cricketen tegen andere clubs! Elke week zal een jeugdteam een verslag schrijven over hun wedstrijd. De U9 trapt deze week af met een verslag van hun allereerste cricketwedstrijd!

  Alvorens we een zijkant van een voetbalveld kregen toegewezen, hebben we eerst drie kwartier in de regen moeten zoeken naar een veld. Maar toen we eenmaal begonnen hield het ook langzaam op met regenen. Het was voor allemaal de eerste keer en onze mannen en dame leken weinig aangedaan door de zeer natte omstandigheden, toen ze eenmaal mochten gaan bowlen en batten. Alleen Paemaan keerde terug naar het clubhuis, omdat ze toch wel schrik had voor deze opzet met een tegenstander die ballen naar haar ging gooien – ze had gedacht dat ze tip&run spelletjes zou gaan doen. In het strijdperk traden zo Isabelle, Julius, Jan, Steef en Bodie. 

  Het format van U9 smash cricket is geweldig. 12 overs per team, dus 72 ballen. Die verdeel je over je spelers, zowel met bowlen als batten, zodat iedereen even vaak alles doet. Bij 6 spelers is dat dan iedereen 2 overs bowlen, 2 twee overs keepen, en 2 overs batten. Als je uit bent gegaan mag je gewoon blijven staan, maar komt er per uitje wel 5 runs extra bij de punten van de tegenstander. 

  Wij begonnen met bowlen. Als je heel erg naast het wicket bowlde werd er wide gegeven en mocht de tegenstander een klaar liggende bal vanaf een pionnetje wegmeppen als ‘free hit’. Dat waren dan ook de slagen waarmee de meeste boundaries werden geslagen. Maar we bowlden best netjes en Isabelle nam drie wickets! VCC kwam uit op 47 runs. 

  Bodie was niet meer te houden en mocht in het eerste batting-paar. Het valt niet mee om veel ballen te raken als ze soms best ver links en rechts van je in het hoge gras worden gebowled, maar iedereen kwam aan de beurt en iedereen heeft runs gemaakt. VOC kwam uit op 52 runs met Julius als topscorer met 24. 

  De einduitslag was dan wel in het voordeel van VCC, omdat VOC meer uit ging. Niet zozeer omdat ze vaker bowled gingen, maar het inschatten van wanneer je nou wel en niet moet runnen ging af en toe goed mis. Ook hierin is dit format dus een prima manier om het spel beter te leren. 

  Terug in het clubhuis was de lunch wel prima geregeld. Er was voor iedereen een pannenkoek, chocomel en wat fruit.

   Ik wil alle ouders graag bedanken voor de begeleiding. Na de in het water gevallen start van de ochtend hebben we een leuke wedstrijd en lunch gehad. En dit zijn dan wel de wedstrijden waar ze over 10 jaar nog over napraten samen…weet je nog onze allereerste wedstrijd?

  Maurits Janmaat