• Na 7 speelrondes gaat V.O.C. aan kop in de Topklasse. Zaterdag werd overtuigend gewonnen van HBS. Een mooie overwinning met een glansrol voor captain Pieter Seelaar, die zijn eerste century voor V.O.C. maakte.

    Het was een dag waar lang naar uitgekeken was. De winterse omstandigheden laten we nu namelijk echt achter ons. Strakblauwe lucht, rond de 20 graden, het veld lag er fantastisch bij en ook nog een mooie tegenstander in de vorm van HBS. De bezoekers wonnen de toss en besloten dat V.O.C. eerst mocht gaan batten. Max en Scott openden behouden en gecontroleerd in de eerste 10 overs. Toen vielen kort achter elkaar de wickets van Scott, Tim en Max. HBS had ons bij de strot en V.O.C. zat diep in de problemen. Tijd voor de andere batsmen om op te staan. Het was met name captain Pieter en Ayaz die ervoor zorgde dat de verhoudingen in de wedstijd kantelden in het voordeel van V.O.C. Ayaz maakte een snelle 41 runs met een hoog entertainment gehalte. Pieter zijn innings was het toonbeeld van een ‘captains knock’. Hij bleef de hele innings staan en maakte een fantastische century en bleef not out op 108 runs. Voor Hermes DVS maakte Pieter al eens een century (111) en hiermee heeft Pieter nu ook zijn eerste century voor V.O.C. gemaakt. Na 50 overs sloot V.O.C. de innings af op 225 runs voor het verlies van 7 wickets.

    HBS heeft een gevaarlijke batting line up met een aantal power hitters. Vroege wickets zijn daarom cruciaal tegen zo’n ploeg om controle te houden over de wedstrijd. Dat lukte vrij aardig. Pierce pakte als openingsbowler de wickets van Tobias Visee en de Zuid Afrikaan Tayo Walbrugh. Hiermee was het grootste gevaar van ‘de kraaien’ geweken. Navjit Singh maakte er nog 53, maar de run rate liep dermate snel op dat de overwinning niet in gevaar is geweest. Bowlend gaat het de laatste weken sowieso er goed en dat zag er zaterdag ook verzorgd uit. Siebe van Wingerden liet zien dat zijn prestaties van de afgelopen weken geen incident zijn en was wederom het meest succesvol met 3 wickets voor het verlies van 30 runs in 9.2 overs. Hiermee staat niet alleen V.O.C. aan kop van de Topklasse, ook is Siebe leading wicket taker met 17 wickets in 6 innings.

    Bekijk hier de scorecard & de videobeelden en de foto’s van de wedstrijd tegen HBS.

    Man of the Match: Pieter Seelaar

    Volgende week gaat V.O.C. op bezoek bij Excelsior’20 in Schiedam. Een pittige opgave, gezien het gemis van onze internationals Pieter, Max en Scott die in de ‘bubble’ zitten vanwege de tri-series tegen Ierland. Een mooie gelegenheid voor de andere spelers om te laten zien dat we ook zonder hen een goede prestatie kunnen leveren.