• De cricketers van V.O.C. doen goede zaken in de Twenty20 Cup en in de strijd om een plek in de top 4 Topklasse playoffs. Na een aantal lastige weken waarin het elftal geteisterd werd door veel ontbrekende spelers in combinatie met slecht spel lijkt het tij gekeerd. Vrijdagavond werd Punjab in de T20 op eigen veld verslagen en zondag won V.O.C. op bezoek bij HBS.

  In de Twenty20 Cup zit V.O.C. in een loodzware poule met onder andere de twee sterkste Topklasse teams Punjab en VCC. Aangezien de wedstrijd tegen VCC verregende (beiden 1 punt) was winst op Punjab cruciaal. V.O.C. kwam aan bat tot 197 runs in 20 overs. Corey Rutgers was de uitblinker met 85 runs in 54 ballen. Dit toch wel uitdagende totaal leek met gemak behaald te worden door Punjab. Sterspeler Nidamanuru speelde een fantastische innings, maar ging uit voor 104 runs in 42 ballen. Jelte en Dirk zorgde voor de belangrijke doorbraken en pakte wickets die de wedstrijd deed kantelen. In de laatste over had Punjab 10 runs nodig om te winnen. Corey mocht de laatste 6 ballen bowlen. De eerste ging voor 4, maar daarna pakte hij 2 wickets, een run out en incasseerde nog 2 singels. V.O.C. wint hierdoor met 6 runs verschil en doet goede zaken in een geweldige wedstrijd.

  Bekijk via deze link de beelden en de scorecard

  Zondag ging V.O.C. op bezoek bij HBS. De Bloedhonden tegen de Kraaien staat garant voor een mooie pot cricket. Om de playoffs te bereiken is winst tegen HBS noodzaak. Toen het veld eenmaal opgedroogd was, werd een 37 over wedstrijd gespeeld. V.O.C. ging eerst batten en had geen slechtere start kunnen bedenken. Zowel Dirk als Tim gingen in de eerste over uit op bowlen van Klein. Toen Scott niet veel later ook voor 0 aan de kant zat zag het er wel heel somber uit. Max en Corey (laatstgenoemde viel last minute in, omdat het 2e afgelast was) kregen de taak om er toch wat van te maken. Dat deden ze subliem. Zo slecht als de start was, zo fantastisch knap was het vervolg. Corey en Max maakte allebei een century. Max maakte zijn derde century van het seizoen met 118 runs en verstevigd hiermee zijn positie als topscorer van de Topklasse. Van Corey wisten we niet dat hij dit nog in zich had. Hij speelde met de bowlers en bleef not out op 114 runs. De teruggekeerde Pieter Seelaar sloot de innings af met een snelle 26 not out uit 11 ballen. Na 37 overs had V.O.C. er maarliefst 271.

  Als er één team in staat is dat te chasen dan is het wel HBS. Dat batting line up bevat een aantal kanonnen. Visee kwam furieus uit de startblokken, maar zijn wicket kwam gelukkig op tijd. Ook de Zuid Afrikaan Walbrugh, nummer 2 op de topscorerslijst, moet je niet al te veel tijd in het midden geven. Ook hij zat snel aan de kant na een knappe vang van Tim de Kok op het bowlen van Dirk van Baren. HBS bleef knap strijden tot het eind, maar kwam niet verder dan 209 runs voor 9 wickets in 37 overs. Siebe van Wingerden was goed voor 3 wickets. 

  Bekijk via deze link de beelden en de scorecard

  Het kan weleens een leuke maand worden. Met nog twee speelrondes te gaan in de Topklasse en twee Twenty20’s doet V.O.C. op alle fronten nog mee. Gelukkig is alles ook van je vakantieadres te volgen via de livestreams. Op zaterdag 28 augustus organiseert V.O.C. de finaledag van de Twenty20 Cup. Dat is natuurlijk extra motivatie om daarvoor te strijden.

  Programma V.O.C. 1

  • 7 augustus 15.00u Bloemendaal uit (Twenty20)
  • 8 augustus 11.00u Excelsior'20 thuis (Topklasse)
  • 14 augustus 15.00u Rood & Wit thuis (Twenty20)
  • 15 augustus 11.00u HCC uit (Topklasse)