• Het was een weekend om niet snel te vergeten. De gewonnen wedstrijden tegen regiogenoten Punjab en Sparta leverde maar liefst 8 punten op, de 17-jarige Siebe van Wingerden pakte 9 wickets en ook het partnership van Scott Edwards en Max O’Dowd van 223 runs gaat de boeken in. Daarnaast mag V.O.C. zich nu koploper noemen van de Topklasse.

  Uit tegen Punjab kwam V.O.C. aan bat niet goed uit de verf. Een veelbelovende start van Scott (40), Max (12) en Tim (25) kreeg geen vervolg. De moeizame innings werd afgesloten met het matige totaal van 136 runs. Een totaal wat normaal gesproken vrijwel onverdedigbaar is, maar V.O.C. heeft er patent op om dergelijke totalen met hand en tand te verdedigen. Ook nu toonde de ploeg weerbaar te zijn en bowlde Punjab uit voor 109 runs. Spinners Siebe van Wingerden (3 wickets voor 4 runs in 3.4 overs) en Arnav Jain (3 wickets voor 21 runs in 10 overs) waren de uitblinkers.

  Zondag kwam Sparta op bezoek. Regen was de oorzaak voor een verlate start. Met dank aan de inspanningen van onze groundstaff werd gestart met een 41 over wedstrijd die later nog verder ingekort werd naar 30 overs. Scott en Max lieten een herhaling van de battingshow van de European Cricket League finale in 2019 zien. Weliswaar 3x langer dan in het 10 over format, maar het partnership van 223 in 30 overs was er niet minder mooi om. Max maakte zijn 1e century van het seizoen met 114 not out en Scott kwam 9 runs te kort voor zijn century met 91 not out.

  Bowlend was er het wederom Siebe die de uitblinker was. Met 6 wickets zorgden hij er eigenhandig voor dat Sparta niet in de buurt kwam van het target. Een indrukwekkende prestatie van het 17-jarige talent. Sparta ging all out voor 100 runs.

  Man of the weekend: Siebe van Wingerden (9 wickets)

  De statistieken (sinds 1988, met dank aan TK cricket) laten zien dat het partnership tussen Scott en Max van 223 runs geen clubrecord is, maar het komt op nummer 3. Rob Vos (147) en Ben Harris (103) maakte er 246 tegen UD in 1992 en Wade Townsend (143) en Maarten van Ierschot (96) maakte er 225 tegen Rood & Wit in 2011.

  Bekijk de beelden en de scorecards van wedstrijden tegen Punjab en Sparta via het KNCB Matchcentre. 

  Link Punjab - V.O.C.

  Link V.O.C. - Sparta & de foto’s

  De club bereidt zich inmiddels voor op de twee interlands die V.O.C.’ers Pieter, Max en Scott met het Nederlands Elftal op woensdag en vrijdag tegen Schotland spelen op V.O.C. Na de interlands neemt V.O.C. het in wederom een dubbel weekend op tegen ACC thuis (zaterdag) en Dosti uit (maandag).