• Na de sterke seizoensopening tegen VRA werd afgelopen zaterdag verloren van VCC. De ploeg uit Voorburg beschikt over een sterke selectie met veel internationals. Een mooi affiche voor de cricket liefhebber. Helaas werd de wedstrijd door regen geregeerd en was een volledige 50 over wedstrijd niet mogelijk.

    VCC begon met batten. Bobby Hanif pakte als heel snel het eerste wicket. Daarna was het Bas de Leede die namens de Voorburgers het initiatief nam. Met een run-a-ball 42 legde hij de basis voor de winst. Na 16 overs onderbrak de regen de innings. Na een onderbreking van een paar uur werd de wedstrijd ingekort tot 21 overs. In de resterende 5 overs kwam VCC op 123 runs. Waar dit in veel gevallen in het voordeel van de eerst fieldende partij is, was dit nu niet het geval. VCC was dominant aan bat, had weinig wickets verloren voor de regenval en zorgde daarmee voor een herberekend target (via DLS) van 154 in 21 overs voor V.O.C.

    Na het vroege vertrek van Max O’Dowd waren het wederom Scott Edwards en Tim de Kok die een goed partnership neerzette. Er leek geen vuiltje aan de lucht totdat Tim knap werd gevangen op 16 runs. Dit was het breekpunt in de innings. Scott ging ijzersterk door en eindigde op 55 runs in 45 ballen, maar kreeg te weinig steun van de andere batsmen. De run-rate liep snel op en het target van 154 werd een onmogelijke opgave. V.O.C. kwam niet verder dan 111 runs.

    Komend weekend staan er twee wedstrijden op het programma. Zaterdag speelt V.O.C. uit tegen Punjab en zondag komt Sparta op bezoek. De wedstrijden worden wederom live uitgezonden via het KNCB Matchcentre.

    Internationals Scott en Pieter reizen deze week met Nederland A af naar Ierland waar enkele wedstrijden tegen de Ieren staan gepland. Over anderhalve  week, 19 en 21 mei, speelt het Nederlands elftal 2 wedstrijden tegen Schotland op V.O.C.

    Bekijk de beelden en de scorecards van de wedstrijd terug via het KNCB Matchcentre.