• De cricketers van V.O.C. 1 hebben het seizoen afgesloten met het winnen van de nationale Twenty20 Cup. Zowel in de halve finale als de finale was V.O.C. heer en meester en werd vol overtuiging gewonnen. Het elftal is de laatste jaren erg succesvol. Na het behalen van het Landskampioenschap in 2018, won de ploeg in 2019 de Twenty20 Cup en kroonde het zich tot Europees Kampioen tijdens de European Cricket League in La Manga Spanje. Het winnen van de Cup zorgde voor alweer de 4e prijs in evenzoveel jaren.

  Twenty20 Finals Day werd op ons eigen terrein georganiseerd en dat zorgde voor een mooie dag vol top cricket op de club. Een mooie kroon op het werk van de groundstaff. Cricketliefhebbers in Nederland mochten na twee toch wel sombere cricketzomers eindelijk genieten van een feestelijke dag.

  In de halve finale was V.O.C. te sterk voor Salland. De ploeg uit Deventer is gepromoveerd naar de Topklasse, dus die gaan we vaker tegenkomen. HBS versloeg Punjab in de andere halve finale. Dat leverde een mooie finale op met HBS als tegenstander. Een herhaling van de Twenty20 finale van 2019 die toen door V.O.C. werd gewonnen. De winst betekent dat V.O.C. als Twenty20 kampioen naar de European Cricket League in Spanje gaat. Dit wordt in maart 2022 in Malaga gespeeld. HBS profiteert van onze status als regerend Europees kampioen en gaat daardoor als verliezend finalist met ons mee naar Spanje.

  Bekijk de scorecard en de beelden terug op het KNCB Matchcentre:

  Halve finale V.O.C. - Salland

  Finale V.O.C. - HBS

  Foto's van de prijsuitreiking

  Via deze link kan je het verslag van de KNCB teruglezen