• Over 7 weken begint het cricketseizoen alweer. De selectie begint vandaag officieel met de voorbereiding op het seizoen en we kunnen melden dat de Coaching staff van onze Cricket Academy compleet is. Na het succesvolle seizoen 2018 was ons streven om zo min mogelijk te wijzigen en dat is goed gelukt.

    Pieter Seelaar is benoemd tot Club Captain en Senior Coach. Pieter houdt zich, naast zijn rol als aanvoerder op het veld, ook bezig met de ontwikkeling van de grootste talenten en hij is aanspreekpunt voor andere captains. Corey Rutgers en Pierce Fletcher zullen ook dit jaar weer de Academy versterken. Zij zullen de dagelijkse leiding hebben voor alle trainingen. Hierdoor kunnen we verder met waar we gebleven waren aan het einde van vorig seizoen en zijn we in staat om stap voor stap te bouwen aan een stevig fundament voor de Academy en het jeugdcricket. Max O’Dowd en Scott Edwards zullen als expert coaches ingezet worden komend seizoen. In overleg met de rest van de staff zullen zij gedurende het seizoen in kleine groepen specifieke sessies organiseren gericht op bowlen, keepen, batten en fielden. De 28-jarige Engelsman David Mullett komt het 2e elftal versterken. In Nederland was hij eerder actief bij Kampong. Hij zal zich richten op het 2e elftal en de begeleiding van onze U17 talenten die in senioren elftallen zullen uitkomen.

    Helaas moeten we dit jaar ook afscheid nemen van enkele spelers. Fred Klaassen heeft na een super seizoen bij V.O.C. en het Nederlands Elftal een professioneel contract verdiend bij het Engelse Kent. Een fantastische prestatie van Fred. Hij leefde al als een prof en we zijn ervan overtuigd dat zijn avontuur in Engeland een succes wordt. Umar Baker heeft besloten om in de herfst van zijn cricket carrière zijn geluk te beproeven bij Excelsior’20. We vinden het erg jammer dat hij ons verlaat. Umar is grootgebracht door de mannen van het 4e en het doet ons pijn om hem te zien gaan.

    We kijken uit naar een prachtige cricketzomer. Er staat een hoop moois te gebeuren. De Coaching staff is vrijwel geheel intact gebleven. De oudste jeugd is weer een jaar verder en we verwachten dat zij de volgende stap in het senioren cricket kunnen maken. We mogen eindelijk in onze clubkleuren het veld betreden. De hele club gaat cricketen in het rood-zwart. Tot slot speelt V.O.C. eind juli voor de ‘Champions League van het cricket’ in Spanje. De loting is vanavond in München.

    We zijn ervan overtuigd dat we hiermee zowel op het veld als voor de trainingen de juiste balans hebben gevonden. Met een solide fundament van de V.O.C. Cricket Academy hebben we nu de een mooie uitgangspositie om onze ambities te verwezenlijken.