• Clubicoon Piet van Schooneveld overleden.

  10 feb 2019
 • Binnen korte tijd verliest V.O.C. opnieuw een prominent lid. Op 10 februari 2019 is ons erelid Piet van Schooneveld overleden op de respectabele leeftijd van 95 jaar.

  Piet van Schooneveld heeft een cruciale rol gespeeld bij de opleiding van zowel jonge voetballers als jonge cricketers van V.O.C. 

  In weer en wind en soms bij de meest erbarmelijke terreinomstandigheden (zoals achter de groene loods, op het oude terrein aan de Overschiese Kleiweg) was Piet van Schooneveld het hele jaar door, iedere woensdagmiddag en zaterdagochtend met V.O.C. pupillen in de slag om hen de eerste beginselen van de sport bij te brengen en vooral ook duidelijk te maken hoe veel plezier je aan sport kan beleven. Daarmee heeft Piet voor een onmetelijk aantal V.O.C.-ers de basis gelegd voor een mooie sportieve carrière, of ten minste voor heel veel mooie sportbeleving.

  Vooral tijdens de kampioenschappen van het eerste V.O.C voetbalteam in 2011, 2012, en 2013 was zichtbaar hoe zeer V.O.C.-ers hebben mogen profiteren van de bijdrage van Piet van Schooneveld in hun opleiding. Bij ieder kampioenschap stoven de spelers als één blok naar Piet van Schooneveld om hem te bedanken en hem te laten meedelen in het succes dat zij op het veld hadden bereikt. Dat beeld staat bij heel veel rechtgeaarde V.O.C.-ers nog strak op het netvlies. En dat blijft ook zo.

  De belangstelling van Piet voor V.O.C. en V.O.C-ers is legendarisch. Hij volgt heel veel van ‘zijn jongens’ jarenlang met grote belangstelling. Niet alleen in hun sport maar ook in hun maatschappelijke carrière. Dat maakt Piet met recht een clubicoon. Wij zijn heel blij met en dankbaar voor de buitengewoon grote bijdrage die hij aan V.O.C. heeft gegeven.

  Wij hebben, ook na het overlijden van zijn vrouw Jeanne, lang van Piet mogen genieten. Hij was vaak langs de lijn en in het clubhuis, ook al werd het de laatste paar jaar wat lastiger om iedere week te komen. V.O.C. zal Piet zeer missen. Dat geldt natuurlijk ook voor zijn dochters waar hij zo trots op was en die hem in staat stelden zelfstandig te blijven wonen. Wij wensen hen veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies,.

  Het bestuur.