• We kunnen het ons bijna niet meer voorstellen. Een maand geleden was het nog doodstil in de weekenden op V.O.C., inmiddels wordt er weer volop gecricket. De Topklasse wordt gespeeld in een halve 50 over competitie met een vriendschappelijk karakter. Er is dit jaar namelijk geen promotie en degradatie in de KNCB competities. Spelers uit het buitenland zijn schaars en jeugdig talent krijgt de kans om ervaring op te doen op het hoogste niveau. De Twenty20 cup wordt als vanouds gestart in een poule met clubs uit de regio, waarna de top-2 verder gaat naar de kwartfinales. Deze competitie start komende vrijdagavond met een thuiswedstrijd tegen Sparta. 

    V.O.C. heeft dit jaar de primeur door als eerste club alle wedstrijden live te streamen. Zo kunnen de V.O.C.’ers in het buitenland en andere liefhebbers alles volgen en zijn binnenkort de samenvattingen en runs en wickets per speler eenvoudig terug te kijken via het match centre.

    Ons 1e elftal ziet er noodgedwongen anders uit dan we gewend zijn. Enkele spelers hebben besloten om een seizoen over te slaan, anderen werken deze zomer extra uren waarvan een deel op zondag en we missen Scott, Max, Pierce en Ashiqullah die in het buitenland wonen. Komend jaar zullen deze jongens weer volop gemotiveerd en opgeladen zijn in een met cricket gevulde zomer.

    Het is geweldig om te zien hoe andere jongens de kans pakken om op het hoogste niveau te spelen onder leiding van onze ervaren captain Pieter en coach Corey. Ayaz maakte in de eerste wedstrijd zijn eerste half century voor V.O.C. 1, Siebe pakte 4 wickets tegen Sparta (T20 friendly), Rohan hield knap stand als openingsbatsman tegen Nederlands elftal fast bowler Kingma en de 14-jarige Cian pakte gisteren een knappe vang tegen Punjab. Daarnaast is Arnav Jain een verfrissende versterking aan bat, met de bal en als persoon. Arnav studeert in Rotterdam en is overgekomen van Rood & Wit. Daarnaast zijn we blij om Tim de Kok weer terug te zien in het rood-zwart na een paar jaar bij Sparta.

    Een scorebord journalist zal concluderen dat het er somber uit ziet op V.O.C.. Degenen die gisteren op V.O.C. aanwezig waren of de wedstrijden via de livestream hebben gevolgd, zullen concluderen dat de toekomst wel degelijk rooskleurig is. Er zit veel potentie in de jeugd. Het Topklasse niveau is nog iets te hoog gegrepen, maar de ervaring die nu opgedaan wordt, zal over enkele jaren heel waardevol blijken.

    Onze captain Pieter is de inspirator en leider voor de jonge jongens. Hij zal de komende weken niet in actie komen in verband met een blessure. Naast Corey, zullen de ervaren spelers Jelte, Bobby en de teruggekeerde Ashan de groep onder hun hoede nemen. Laten we de komende 6 weken genieten van alle mooie momenten en positieve ontwikkelingen op het veld.