• In een duel waarin naar aanleiding van de schorsing van Stijn (2 duels), de vakantie van Martijn en de blessure van Ivar, het centrum van de verdediging noodgedwongen door Kas en Guust werd gevormd, bleef V.O.C. na een aantrekkelijk duel teleurstellend met lege handen achter: 3- 4. Emmen, de amateurtak van de gelijknamige BVO en mede-promovendus, arriveerde met een spelersbus waarop een grote letter L geplakt was. Na afloop moest worden geconcludeerd dat V.O.C. op een Lesje effectiviteit werd getrakteerd.

  V.O.C. kwam flitsend uit de startblokken. In het eerste kwartier stichtten voorzetten van rechts voor veel gevaar, maar Yannick kon niet profiteren en Nito kopte buiten bereik van de vijandelijke keeper over. Na verloop van tijd kropen de Drentenaren echter uit hun schulp en moest doelman Sven van Hees een aantal keren uitrukken om een gevaarlijke tegenstoot onschadelijk te maken. Uit een op het oog onschadelijke aanval en een daaropvolgend diagonaal schot moest hij echter het antwoord schuldig blijven ('22) en toen hij twee minuten later na een ongelukkige actie aan de rechterkant van zijn verdediging door een strak schot in de korte hoek werd verrast, stond, tegen de verhouding in, plotseling de 0-2 op het scorebord.

  V.O.C. ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het tempo was te laag en Emmen speelde dynamischer. Toch was er het gevoel dat door een goaltje voor de rust de wedstrijd zou kantelen. Die goal kwam er niet, maar direct na rust leverde Tom een voorzet af die over iedereen en alles heen leek te gaan. Sebas torende echter boven zijn verdediger uit en kopte binnen. Toen kort daarna Robbert na een onoverzichtelijke situatie beheerst de gelijkmaker aantekende, leek een overwinning in het verschiet en was het jammer dat dezelfde Robbert een mooie assist van Nico niet kon afronden.

  Na een kwartier stapelden de fouten in onze verdediging zich echter in hoog tempo op: eerst schoof Sven de bal in de voeten van de vijandelijke spits, die daar zo verbouwereerd door was dat hij de bal tegen de paal schoot. Een minuut daarna bracht dezelfde Sven op geweldige wijze redding, maar direct daarna was hij, na zwak verdedigen, kansloos op een Drentse kopbal: 2-3.

  V.O.C. stroopte de mouwen nog maar eens op - en met resultaat. Een assist van Tom (hij weer) werd door Sebas vakkundig tegen de touwen gewerkt ('81) en de wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen. Vijf minuten voor tijd gaf de verder uitstekend leidende scheidsrechter onterecht een vrije trap aan Emmen wegens vermeend hinderen van hun keeper bij het uitschieten. Even stond het niet goed bij de onzen en toen de erop volgende aanval door onze centrale verdedigers niet op waarde werd geschat, was een zure 3-4 nederlaag het gevolg. Zo werkte de vorige week zo gemakkelijk gegeven rode kaart aan Stijn ook in dit duel door. Dat V.O.C. vandaag een aantal keer op het punt heeft gestaan de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen biedt echter perspectief. Volgende week gaan we bij Velsen op bezoek en zal het elftal zich hopelijk wel weten te belonen. Op uw steun wordt gerekend!

  Opstelling: Sven van Hees, Tom Wigmans ('79 Max Driessen), Kas Dullemans, Guust Malcorps, Nico van Mechelen, Nito Sequera, Yannick Koevermans, Robbert Stout, Sebastiaan Quispel ('79 Luke Eversdijk), Roy Blinker ('57 Pieter Beerenboom)

  Zie hier de foto's op Flickr.